AMERIKANCI DONIRALI VMA opremu za prevenciju HIV i AIDS u vrednosti od 90.000 DOLARA!

VMA je dobilo opremu za primarnu prevenciju, materijal za obuku srpskih lekara, brze testove na seksualno prenosive bolesti...

Ambasador Majkl D. Kirbi posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju i uručio joj donaciju opreme za suzbijanje HIV-a, AIDS-a i drugih polno prenosivih bolesti u vrednosti od 90.000 dolara.

Donacija se sastoji od opreme za primarnu prevenciju, materijala za obuku srpskih lekara, brzih testova na seksualno prenosive bolesti i druge opreme koja je namenjena podizanju svesti o HIV-u i sidi.

ODNOSI SRBIJE I AMERIKE SU SVE JAČI: Evo šta je Majkl Kirbi rekao gde Srbija treba još da OJAČA

Ona je deo Programa za prevenciju HIV i AIDS Ministarstva odbrane SAD-a. Radi se o globalnoj inicijativi u okviru koje Vlada SAD sarađuje sa vojskama širom sveta kako bi povećala njihovu svest o HIV i ojačala kapacitete za prevenciju, negu i lečenje.

(VIDEO) TELEGRAF NOW: Evo šta mladi u Srbiji stvarno misle o SEKSU ZA JEDNU NOĆ!

Program je u Srbiji pokrenut 2006. godine i do danas su Ministarstvo odbrane e i Vojnomedicinska akademija primili kroz donacije Ministarstva odbrane SAD opremu u vrednosti preko 900.000 američkih dolara. Pomoć je usmerena ka razvoju laboratorija za dijagnostiku i testiranje na HIV, obuci medicinskog osoblja i kupovini opreme potrebne za primarnu prevenciju.

IMALA SAM SEKS ZA JEDNU NOĆ: A onda sam otišla da se testiram na HIV... (FOTO)

Ovom donacijom, Ambasada SAD i Ministarstvo odbrane SAD, potvrđuje svoju posvećenost podršci potrebama Vojske Srbije i srpskog društva u celini na polju javnog zdravlja.

(Telegraf. rs)