PUTIN SE SASTAJE SA KERIJEM: Glavna tema pregovora biće UNIŠTENJE Islamske države!

Odnosi između SAD i Rusije su i dalje napeti, napominje rusko ministarstvo, dodajući da je "niz konfrontacionih koraka koje je Vašington preduzeo pod izgovorom ukrajinske krize snažno uticao na saradnju između dve zemlje"

Američki državni sekretar Džon Keri boraviće u utorak, 15. decembra, u radnoj poseti Moskvi, gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, saopštio je danas Stejt department.

RUSIJA ŠTITI ČITAVU EVROPU: Asad tvrdi da Putin nije za uništenje Sirije i anarhiju!

Kako se precizira u saopštenju, Keri će sa sagovornicima u Moskvi razgovarati o situaciji u Siriji i Ukrajini, javio je Rojters.

- Razgovaraće o tekućim naporima da se postigne politička tranzicija u Siriji i naporima da se oslabi i uništi Islamska država - rekao je danas u Parizu Kerijev portparol Mark Toner, preneo je AFP.

Istovremeno, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je tokom razgovora Kerija sa Lavrovim planirana razmena stavova o pitanjima bilateralne saradnje i aktuelnim međunarodnim problemima, navodi agencija Tas s.

Odnosi između SAD i Rusije su i dalje napeti, napominje rusko ministarstvo, dodajući da je "niz konfrontacionih koraka koje je Vašington preduzeo pod izgovorom ukrajinske krize snažno uticao na saradnju između dve zemlje".

- Od marta 2014, SAD su zamrzle aktivnost bilateralne predsedničke komisije i nametnule restriktivne mere protiv ruskih državljana i organizacija u više faza - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)