PREĐITE NA ISLAM ILI ĆEMO VAM ODSEĆI GLAVE: Džihadisti poslali pisma jezivog sadržaja

- U ime Alaha, vama koji niste vernici, u roku od tri dana odrubićemo glave. Posle ćemo bombardovati vaše trule leševe. Imate tri izbora - preobratite se na islam, platite religijski porez ili umrite! - navodi se u pismima koja su poslata ljudima širom Švedske

Švedska policija detaljno istražuje brojna pisma koja su se proteklih dana našla u poštanskim sandučićima širom te zemlje, a u kojima džihadisti prete svima koji se ne preobrate na islam. Pisma su potpisali teroristi Islamske države, a na vrhu je nacrtana i zastava ISIS-a.

OVDE DŽIHADISTI ZAKOPAVAJU ŽIVE ŽENE: Po zidovima tamnica one noktima urezuju slike iz svog života i žive u mraku! (VIDEO)

- Odrubićemo vam glave ako se ne preobratite na islam i ako ne platite religijski porez - navodi se u pismima.

Ona su poslata u gradove širom Švedske, a u njima se navodi "da nema smisla zvati policiju, jer ona neće moći da spasi ljude od sigurne smrti". Takođe, u pismu još stoji:

- U ime Alaha, vama koji niste vernici, u roku od tri dana odrubićemo glave. Posle ćemo bombardovati vaše trule leševe. Imate tri izbora - preobratite se na islam, platite religijski porez ili umrite! Policija vas neće spasiti - sadržaj je poruke u pretećim pismima.

Švedska policija je ove pretnje shvatila vrlo ozbiljno i mere bezbednosti, pogotovo u Stokholmu, podignute su na veći nivo.

Inače, u Švedskoj su tenzije usijane u poslednjih nekoliko meseci nakon što je u zemlju ušlo 200.000 izbeglica iz Sirije. Tek proteklog meseca mere bezbednosti  na granicama su drastično povećane i detaljno se proverava baš svaki migrant koji zatraži azil.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)