ČAROBNI PRIZORI SRBIJE POD SNEGOM: Savršena belina okovala sve pod sobom (FOTO)

Sneg pada po Srbiji, vetar neumorno duva. Pahulje su svuda oko nas, a mi smo uzeli aparate i počeli da fotkamo. Šaljite nam i vi sliku svog kraja da pokažemo svima kako je Srbija lepa

Prvi sneg je konačno pao! Beograd i Srbija su ovog jutra osvanuli prekriveni belim pokrivačem čija debljina u Beogradu za sada iznosi pet centimetara. Veća količina snega očekuje se u južnim i centralnim krajevima naše zemlje uz formiranje snežnog pokrivača između 10 i 20 centimetara.

DANAS ĆEMO DOŽIVETI LEDENU NEDELJU: A evo kakvo nas vreme očekuje već sutra!

Za Beograd se danas predviđa vetrovito i veoma hladno vreme sa snegom i temperaturom od minus pet do minus tri stepena. U čitavoj Srbiji očekuje se oblačno vreme sa snegom i vetrom.

Minimalna temperatura će biti od minus osam do nula stepeni, dok će najviša dnevna temperatura u Srbiji biti od minus sedam do nula stepeni na jugu.

U saopštenju JP "Putevi Srbije" navodi se da su najopterećeniji putni pravci u Srbiji petlja Feketić prema granici sa Mađarskom, zatim put Feketić Novi Sad, gde je kolovoz vlažan, ali nema snega.

Potom deonica od petlje Beška do petlje Novi Banovci gde put pogoršavaju vlažan drum i sneg.

Kao opterećeni putni pravci naveden je i deo puta od Bubanj Potoka do Male Kopašnice, zatim u Beogradu na delu od petlje Dobanovci do petlje Zmaj i kao problematičan deo naveden je put od granice sa Hrvatskom (Batrovci) do petlje Dobanovci.

Jutros je na teritoriji celog Beograda napadao sneg i za sada nema problema u odvijanju saobraćaja, a gradske službe su već na terenu i raščišćavaju kolovoze i trotoare.

Ovako je u Novom Sadu:

Sneg je zabeleo i jug Srbije, ovako je u Nišu:

Fotografije prvog snega iz vašeg kraja možete nam slati na mejl redakcija@telegraf.rs. Pošaljite nam slike iz svog sela, grada, kraja, bloka... a mi ćemo ih rado objaviti. Pokažimo svima kako je Srbija lepa!

(Telegraf.rs/ Beta)