OVAJ DEČAK JE SAM DOČEKAO BOŽIĆ: Marko (13) sa Kosova je tragično izgubio celu porodicu, ali ne dozvoljava da se njegovo ognjište ugasi

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići

I pored toga što je izgubio celu porodicu, Marko Vučinić (13) ne dozvoljava da se tradicija zaboravi, pa je i ove godine u njegovom domu u selu Vuča na Kosovu bilo badnjaka.

KOSOVSKA TRAGEDIJA: Dečak Marko (11), posle smrti roditelja, ostao sam na svetu!

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići.

- Volim što sam ostao ovde. Ovde je moj dom, moja škola, drugari, familija - nabraja Marko za Blic šta ga još veže za ovaj deo Srbije, pa dodaje:

- Lepo mi je. Svi brinu o meni. Sedmi sam razred, volim matematiku i odličan sam đak, imam puno drugova sa kojim najviše volim da igram fudbal i navijam za Zvezdu.

Iako praznične dane provodi sa tetkinom porodicom u Sočanici, Marko redovno obilazi svoj dom.

- Lepo mi je. Svi brinu o meni. Sedmi sam razred, volim matematiku i odličan sam đak, imam puno drugova sa kojim najviše volim da igram fudbal i navijam za Zvezdu.

Iako praznične dane provodi sa tetkinom porodicom u Sočanici, Marko redovno obilazi svoj dom.

- Idem redovno kući. Založim šporet, počistim, provetrim sobe i ne plašim se kada sam ostanem da prenoćim. I na Badnji dan ću uneti badnjak u moju kuću. Sa bratom i tečom ići ću u šumu po badnjak. Odem i u crkvu, zapalim sveće - priča dečak.

Omogućimo Marku Vučiniću zdravije uslove za život. Ako želite da pomognete, možete poslati SMS na broj 2552 ili uplatiti sredstva na tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 - rsd, Societe Generale Srbija, Beograd. Prilikom uplate potrebno je naglasiti da je pomoć za Marka Vučinića. Za više informacija o tome kako da donirate, pogledajte na ovom linku.

Teča Radojko prekida ga na tren i pita ga da li hoće da pođe sa njim do kuće u Vuči.

- Samo on zna kako sve ovo podnosi. Sve zna, ali izbegava da priča o nesreći. Nećemo dozvoliti da se to ognjište ugasi. Pazićemo na Marka i na tu kuću što je ostala. I nedavno smo uz pomoć donatora stavili oluke, zamenili vrata. On će tamo kad-tad da se vrati, moramo da brinemo o kući da ne propadne. Ali teško nam je svima.

Za Markovog staratelja određen je brat od tetke Milan Nikolić i njegova supruga Sanja, koji, poput Marka, kažu da im ništa nije teško.

Marko od Srbije prima dečji dodatak 2.000 dinara, a od Opštine Leposavić 5.000.

Vukoje Vukojević, direktor preduzeća u kojem je 18 godina radio Markov otac, daje mu penziju, a vlasnik kompanije „Ktitor“ Milija Milosavljević donira 250 evra mesečno za školovanje. Sav novac njegovi staratelji ostavljaju na račun u banci da bi Marko posle 18. godine imao od čega da započne samostalni život.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)