Fransoa Oland: Glasajući za mene, Francuska je izabrala promene

Francuski socijalistički lider Fransoa Oland (57) zahvalio je svojim pristalicama što su ga danas izabrali za predsednika Francuske i obećao da će biti lider koji će ujediniti zemlju

Novoizabrani francuski predsednik Fransoa Oland, poznatiji kao gospodin Normalni, šef je koji će putovati vozom, zarađivati manje i podnositi javnosti dvaput godišnje izveštaje o radu. Nikola Sarkozi je i zvanično priznao poraz. Telefonom je pozvao telefonom Olanda i poželeo mu sreću.

- Glasajući za mene, Francuzi su izabrali promene. Ponosan sam što sam uspeo da pružim ponovo nadu narodu. Uspećemo! – rekao je Oland pred oduševljenom masom u njegovom rodnom gradu Til.

On je kazao da mu je želja da bude ocenjen po isteku svog petogodišnjeg mandata - kada se bude videlo šta je učinio po pitanju mladih, nezaposlenosti, i po svim drugim pitanjima o kojima je govorio tokom kampanje.

- Iz sve snage ću se truditi da ispunim francuski san tokom mandata koji mi je upravo poveren –  rekao je još Oland i naglasio da štednja ne može više biti jedina opcija.