SRBIN TUŽI GRAD JER JE POVREDIO PENIS: O ovom Novosađaninu bruji cela država!

Mladić je nakon povrede na sportskom terenu podigao tužbu protiv Novog Sada jer je zbog straha od mogućih posledica pao u depresiju

U Novom Sadu se nedavno dogodila nesvakidašnja situacija, kada je jedan građanin tužio ovaj grad zbog povrede penisa prilikom igranja košarke.

U svojoj tužbi, ovaj muškarac je tražio 270.000 dinara uz zateznu kamatu za pretrpljene fizičke bolove, strah i duševne bolove zbog naruženosti, piše portal 021.rs.

Prema pisanju ovog novosadskog potala, ovaj građanin je 30. septembra prošle godine igrao košarku na igralištu Eđšeg kada je u jednom trenutku krenuo za loptom van terena, pa je u "doskoku pao na metalnu konstrukciju tih uz igralište, pri čemu je zadobio udarac u predelu genitalija i rasekotinu dužine 10 centimetra, tik iznad polnog organa".

Njega je drugar prebacio na Urgentni centar gde mu je rana zašivena i otpušten je na ambulantno lečenje, pri čemu se istog dana ponovo oko 22 sata javio u Urgentni jer se krvarenje nastavilo.

U tužbi je navedeno da su previjanja nastavljena narednih dana, pri čemu je nakon kontrolnog pregleda krajem novembra dobio uput za spermogram, koji je urađen u martu 2015. godine i "na sreću je potvrđeno da su njegova reproduktivna sposobnost očuvana".

Ipak, prema navodima u tužbi, fizička povreda penisa nije bila sve nego je tužilac morao kod neuropsihijatra jer ga je ovo povređivanje teško pogodilo.

- Tužilac je zbog vrste povrede i neprijatnosti koju je doživeo prilikom lečenja i straha od mogućih posledica pao u depresiju i nakon pregleda je ustanovljeno da boluje od mešovitog anksioznog i depresivnog poremećaja, zbog čega su mu prepisani lekovi - navodi se u tužbi.

U tužbi protiv Grada, ovaj Novosađanin je naveo da se u postupku očekuje i veštačenje sudskih veštaka na trajanje fizičkih bolova i postojanja naruženosti, kao i na okolnost jačine i dužine trajanja straha.

U obrazloženju se kaže i da je tužba protiv Grada podneta jer je Novi Sad vlasnik parcele gde se nalazi košarkaški teren i dodaje se da je prema Odluci o urđenju grada lokalna uprava odgovorna za održavanje javnihh površina u šta spada i ovaj sportski teren, i da je trebalop da ukloni metalni predmet na koji se tužilac povredio.

Uz tužbu su priložene i fotografije terena i penisa, pa i fiskalni račun za skeniranje fotografija.

Iz Gradske kuće je za 021 nezvanično potvrđeno da je Grad tužio jedan sugrađanin jer je povredio polni organ, ali nisu želeli zvanično da se oglašavaju jer je postupak u toku.

S druge strane, nezvanično su ispričali da je ovo samo jedna od stotinu raznih tužbi koje se podnose protiv Grada i javnih preduzeća, pri čemu se kod nekih ozbiljno može sumnjati u osnovanost navoda iz tužbenih zahteva.

(Telegraf.rs / 021.rs)