U OVOM GRADU SE STANOVNICI MOLE DA NE PADNE KIŠA: Svaka kap može da im sprži kožu (FOTO)

Vlasnici kompanije rekli su da su kontejneri puni kiseline i sredstva za dezinfekciju, koji su po njihovoj proceni došli u dodir sa kišnicom pa je nastala hemijska reakcija

Oblak toksičnog plina nadvio se nad najvećom brazilskom lukom Santos nakon hemijske eksplozije u skladištu jedne kompanije, a gradonačelnik je upozorio građane da bi izlaganje kiši moglo da dovede do opekotina na koži stanovnika.

TUGA: Starica stradala u požaru, muž zadobio OPEKOTINE dok je pokušavao da je spasi!

Vlasnici kompanije rekli su da su kontejneri puni kiseline i sredstva za dezinfekciju, koji su po njihovoj proceni došli u dodir s kišnicom pa je nastala hemijska reakcija.

Terminal za pretovar tereta i obližnje kuće evakuirani su, a stanovnici su pozvani da ostanu u kućama, prenosi Bi-Bi-Si.

Nekoliko je ljudi zatražilo lekarsku pomoć zbog teškoća sa disanjem.

Kontejnerskim terminalom upravlja logistička kompanija Lokalfrio, a smešten je u Guaruji, području u istočnom delu Santosa.

Portparol kompanije koja izvozi hemikalije za hlađenje i različite vrste tereta rekla je da se u kontejnerima nalazi solna kiselina i sredstvo za čišćenje i dezinfekciju.

Vatrogasci su rekli da je kišnica prodrla u kontejnere i prouzročila hemijsku reakciju.

Gradonačelnik Mario Antonieta de Brito pozvao je građane da se ne izlažu kiši jer bi mogla da "sadrži hemijske elemente koji mogu da izazovu opekotine na koži".

(Telegraf.rs / Hina)