PRE 80 GODINA STALJIN IH JE PROTERAO U SIBIR: Ovo je njihova jeziva priča (VIDEO)

Porodica Likov se povukla duboko u šumu u kolibu, koja je 240 kilometara udaljena od naselja. Nakon smrti oca, pre 30 godina, nakon čega su joj ubrzo preminuli i majka i brat, Agafia je ostala potpuno sama, bez ikakvog dodira sa civilizacijom

Porodicu Likov 1936. godine Josif Staljin je proterao daleko u Sibir jer nisu hteli da prihvate reformu crkve. Agafia Likova (70) je jedini preživeli član te porodice i dan-danas živi daleko u šumi u jednoj kolibi u Sibiru.

KAD USTANEM IZ MRTVIH, SVET ĆE SE TRESTI: Rusi oskrnavili Timurov grob i pokrenuli Hitlerovu invaziju?! (FOTO)

Njen otac Karp Likov je okupio porodicu i zajedno su se povukli duboko u šumu, u kolibu koja je 240 kilometara udaljena od naselja. Nakon smrti oca, pre 30 godina, nakon čega su joj ubrzo preminuli i majka i brat, Agafia je ostala potpuno sama, bez ikakvog dodira sa civilizacijom.

Agafiu su otkrili tek kada je nedavno, nakon što je osetila bolove u nogama, pozvala hitnu pomoć pomoću satelitskog telefona. Nije poznato odakle je Agafija imala za ovako moderan uređaj, piše Gardijan.

Tada se Agafia po prvi put susrela sa tehnologijom od koje je bila izolovana više od 30 godina. Tim Britanaca odlučio je da snimi dokumentarac o njenom životu.

Agafia i njen mlađi brat rođeni su u pustinji, a jedine osobe koje su tokom života upoznali bili su njihovi roditelji. Porodica je živela u potpunoj izolaciji dok ih nije otkrila grupa geologa 1978. godine.

Od njih su saznali da je Staljin mrtav već 20 godina i da je njegovo doba represije tada već bilo završeno. Uprkos ovim informacijama, porodica je bila naviknuta na pustinjski život i odlučila je da ostane u Sibiru.

Kako je rekla, Agafia nikada nije usamljena jer kako kaže, Isus je uz nju.

- Hrišćanin nikada ne može biti usamljen jer svaki ima svog anđela čuvara. Dokle god je Isus sa mnom, ja nikada neću biti usamljena - rekla je Likova.

Ova starica koja živi izolovana od svih ima svoj vrt u kojem sadi krompir, cveklu, luk, repu, a kako kaže, ceo dan joj se svodi na liturgijske obrede.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs  / Izvor: Guardian)