NOPO tvrdi da su ih pokrali SPS, DS i LDP

Nosilac izborne liste ove partije Đorđe Vukadinović kaže da će mandat prepustiti stranci, jer je bolje zalagati se za promene van parlamenta

Politička stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) objavila je na svom sajtu saopštenje u kome se navodi da su u većini opština mestа u birаčkim odborimа ove stranke otetа, a kao glavnog otimača navode Socijаlističku pаrtiju Srbije.

Rame uz rame sa socijalistima otimači su i iz Demokratske stranke, ali i Liberalno demokratske partije, koji, kako se navodi u saopštenju, "otimaju" samo na teritoriji Beograda. Ova stranka je obavestila građane da će izbori biti pokradeni i pozvala na protest zbog izborne krađe.

Nepravilnosti je bilo i NOPO je na to upozoravao, a prema rečima nosioca liste Đorđa Vukadinovića, trebalo je da dobiju još jedan mandat.

- Zadovoljan sam rezultatom izbora, naročito zbog toga što NOPO nije uložio milione evra u kampanju - kaže Vukadinović.

On smatra da je Srbiji potrebna promena političkog i izbornog sistema, za koju je neophodno boriti se u okviru parlamenta ili van njega.

- Podržao sam ideje za koje se NOPO zalaže, ali ću njima prepustiti mandat, tačnije, u Skupštinu će predsednik stranke Nikola Tulimirović. Niti sam podržao pokret radi poslaničkog mandata, niti sam se zakleo da u parlament neću - ističe Vukadinović, dodajući da je u ovom momentu bolje delovati izvana.

(Lj. V.)