U Sarajevu uhapšen bivši ministar BIH i vlasnik "Dnevnog avaza"

Fahrudin Radončić se sumnjiči za krivično delo ometanja rada pravosuđa. Radončić je političar, privrednik i novinar. Osnivač je "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini i predsednik "Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine"

U Sarajevu je danas uhapšen lider "Saveza za bolju budućnost" Fahrudin Radončić, javili su bosanski mediji.

Uhapšen Bosanac koji se borio na strani ISIS-a u Siriji

On se sumnjiči za krivično delo ometanja rada pravosuđa. Kako N1 saznaje, Radončić je uhapšen u sklopu Akcije "Lutka 2" zbog ometanja pravosuđa, odnosno pritiska na svedoke u slučaju procesa koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Naime, u svom iskazu je Azra Sarić, koja je bila u vezi sa ubijenim Ramizom Delalićem, kazala je da je na nju vršen pritisak da u svom svedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubistva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića.

Uporedo sa hapšenjem, izvršen je i pretres na nekoliko lokacija. Preteresena je Radončićeva vikendica i spratovi tornja koje je koristio za svoje potrebe.

Fahrudin Radončić je političar, preduzetnik i novinar. Osnivač je "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini i predsednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, druge najuticajnije bošnjačke političke stranke.

Za ministra bezbednosti Bosne i Hercegovine postavljen je u novembru 2012, a smenjen u aprilu 2014. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug / N1)