Tinejdžerka se jedva odbranila od silovanja, a zbog toga će biti KAŽNJENA!

Devojka iz Danske upotrebila je suzavac i uspela je da se odbrani od napadača, ali će zbog toga ona sada biti kažnjena

Maloletna Dankinja (17) koja se suzavcem obranila od pokušaja silovanja biće prekršajno kažnjena zbog korišćenja suzavca, prenose danski mediji.

BRAT JE IMAO SEKS SA SESTROM I NAPRAVIO JOJ DETE, A BEBU SU UBILE MAJKA I BABA?! Jezivi detalji INCESTA koji je zapalio Balkan

Pomenuti incident desio se u malom gradiću Sonderborgu na jugu Danske. Devojka je policiji prijavila kako ju je muškarac, koji je govorio engleski, srušio na tlo, pokušao da joj otkopča pantalone i da je skine, ali da ga se ona odbranila uz pomoć suzavca. Napadač je nakon toga pobegao.

Muškarac nije identifikovan niti uhvaćen, ali policija će protiv devojke podići prekršajnu prijavu i kazniće je zbog korišćenja suzavca, koji je u Danskoj nelegalan.

- Ilegalno je posedovati i koristiti suzavac i zato će ona verovatno biti kažnjena - rekao je portparol policije Knud Kirsten.

Na društvenim mrežama podigla se prava bujica negodovanja zbog postupanja policije, a mnogi su na Tviteru za pokušaj silovanja već optužili migrante.

Portparolka lokalne policije ističe kako policija ne zna da li je muškarac koji je pokušao da siluje devojku migrant i tražilac azila radi li se o tražitelju azila.

- Devojka ga je opisala kao muškarca koji je govorio engleski, to je sve što znamo - rekla je portparolka.

- To je ono što je potpuno stravično i pogrešno s danskim ustavom. Samoobrana je ljudsko pravo - jedan je od komentara na društvenim mreažama.

(Telegraf.rs)