DECA HEROJI: CEO RAZRED NAUČIO ZNAKOVNI JEZIK zbog gluvonemog drugara Ćoralića (FOTO)

- Srećan sam što učim Zejdov jezik, jer na taj način mogu da komuniciram s njim i sa ostalom gluvonemom decom. Zabavno je - rekao je jedan od Zejdovih najboljih školskih drugara

Zejd Ćoralić je dečak iz Sarajeva koji je gluvonem, a njegovi drugari iz odeljenja su uradili jednu izuzetno važnu i lepu stvar za njega. Uz pomoć učiteljice Sanele Ljumanović, svi njegovi drugari su naučili znakovni jezik kako bi mogli da komuniciraju međusobno bez problema.

Ovaj momak je gluv, a uradio je nešto sa čega nećete moći da skinete pogled! (VIDEO)

Majka dečaka Mirzana je poslala ovog mališana u regularnu školu, ali ju je brinula činjenica da niko nije znao znakovni jezik. Učiteljica je pokušavala na različite načine i uz pomoć raznih trikova da ostvari komunikaciju sa njim, ali ništa od toga nije bilo delotvorno, pa je zato celo odeljenje naučila osnovama znakovnog jezika za samo tri meseca.

Celo odeljenja prvog razreda Osnovne škole "Osman Nakaš" je učinilo da se ovaj dečak oseća bolje i prijatnije.

- Zejd se raduje svakom odlasku u školu, srećan je i motivisan - rekla je njegova majka Mirzana Ćoralić.

Njegovi drugari iz razreda su toliko uzbuđeni što su naučili znakovni jezik da su čak počeli da uče i svoje roditelje.

- Srećan sam što učim Zejdov jezik, jer na taj način mogu da komuniciram s njim i sa ostalom gluvonemom decom. Zabavno je - rekao je Tarik Šijarić, jedan od Zejdovih najboljih drugara iz škole.

Zejdova učiteljica se nada da će se uvesti znakovni jezik u nastavni plan i program, jer pomaže maloj deci, a i na taj način oni postaju svesni šta čini taj invaliditet.

- Svi smo srećni što smo naučili novi jezik. Trenutno nam je cilj da naučimo Zejda da čita sa usana. On je dobro i pametno dete - istakla je njegova učiteljica.

(Telegraf.rs/ Izvor: metro.co.uk/24sata.rs)