DOŠLO MI JE DA NEKOGA ZAKOLJEM: Detalji jezivog napada u Hitnoj pomoći u Šapcu

Pacijent je ušao u ordinaciju, izvadio nož i nasrnuo na medicinskoh tehničara, a nakon što je savladan kazao je: "Došlo mi je da nekog moram da zakoljem“

Psihijatrijski bolesnik M. M. (44), koji je jutros oko četiri sata, nožem napao medicinskog tehničara Hitne pomoći šabačkog Doma zdravlja Borisava Gladovića, po dolasku u Dom zdravlja rekao je da mu je došlo da nekoga zakolje, piše Blic.

UŽAS U HITNOJ POMOĆI: Psihijatrijski bolesnik nožem napao medicinskog tehničara!

Gladović se, posle žestoke borbe sa napadačem i zahvaljujući iznenadnom ulasku drugog pacijenta, uspeo da se odbrani a odmah posle toga pozvana je policija

- Sreća u nesreći je što je Borisav snažan momak, a da je tu, umesto što je otišla na teren, bila medicinska sestra, ko zna kako bi se to završilo. Pacijent je ušao u ordinaciju, izvadio nož i nasrnuo na Borisava, a nakon borbe izjavio je: "Došlo mi je da nekog moram da zakoljem“... Strašno, šta se ovo kod nas dešava – kaže sagovornik iz Doma zdravlja.

UŽAS U ŠAPCU: Pacijent ubio medicinsku sestru

Povodom ovog incidenta, Dom zdravlja izdao je izdao saopštenje u kom je oštro osudio najnoviji slučaja nasilja u ovoj ustanovi:

Dom zdravlja Šabac oštro osuđuje svako nasilje, podsećajući da je naša koleginica na radnom mestu ubijena pre nepunih mesec dana, a taksista Čedomir Popović na svom pre samo dva dana. Apelujemo na sve da zaštite zdravstvene radnike i sve ljude koji posvećeno i profesionalno obavljaju svoj posao. Nedopustiva je ovakva eskalacija nasilja kojoj smo svedoci poslednjih nedelja - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)