DECA U VRTIĆU TRAŽE MRTVOG MATIJU (2) DA SE IGRAJU! Najtužnija priča u Srbiji o dečaku koji je preminuo u snu

Obdukcija tela dečaka radi se na VMA, a šta je uzrokovalo smrt nesrećnog mališana znaće se najviše za deset dana

Sin me pita gde je Matija M. (2) da se igraju. Tragedija, ovim rečima kroz suze govori prvi komšija dovogodišnjeg dečaka koji je preminuo u vrtiću "Dečiji lug" u Malom Mokrom Lugu. Obdukcija tela dečaka radi se na VMA, a šta je uzrokovalo smrt nesrećnog mališana znaće se najviše za deset dana!

DEČAK (2) PREMINUO U VRTIĆU: Legao i više se nije probudio, vaspitačica pokušala da ga oživi!

Kako prenosi "Blic" ulaz u vrtić juče je bio strogo zabranjen nepoznatima, a čini se da je utihnula i dečija graja.

DECA U VRTIĆU SU JAUKALA NAD MRTVIM DEČAKOM (2)! Jezivi detalji tragedije koja je potresla celu Srbiju

- Toliko smo dobri sa tom porodicom da smo jednog dana išli mi po našeg i njihovog sina, a drugog dana su oni decu dovodili iz vrtića. Sin nas stalno pita za Matiju, a mi ne znamo šta da mu kažemo. Svi plaču i vaspitačice i doktorke u Tiršovoj i komšiluk. Vaspitačice su divne žene, učinile su što su mogle - kaže za ovaj list otac Matijinog najboljeg drugara.

- Dečak se celo popodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, niti ga je šta bolelo, nije bio ni neraspoložen. Legao je da spava, ali kada su se sva deca probudila on se nije pomerao. U sobi sa decom nalazile su se dve medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju veštačko disanje, ali bez uspeha. Odmah smo pozvali roditelje, Hitnu pomoć i policiju – kaže direktor PU "Zvezdara" Snežana Petrović i dodaje da prema njenim saznanjima dečak nije imao hroničnih obolenja, kao i da je majka deteta zaposlena u toj ustanovi.

– Zajedno smo otišle u Tiršovu, gde su prevezli dete. Bila sam sa roditeljima kada su im saopštili da je dete preminulo. To je strašno, ne mogu da verujem kakva se tragedija dogodila – priča ona.

(Telegraf.rs)