Ozloglašeni džihadista iz grupe "DŽIHADI DŽON" pao zbog društvene mreže!

Tahari, koji je rođen u Birmingemu u Engleskoj, poznat i pod imenom Abu Musab, obelodanio je svoje podatke nakon što se registrovao na sajtu profesionalne poslovne mreže "LinkedIn"

Britanske službe bezbednosti utvrdile su lokaciju u Turskoj na kojoj se nalazi regruter zloglasne islamističke terorističke organizacije "Džihadi Džon", objavili su danas državni mediji.

DŽIHADI DŽON BEZ MASKE: Ovako izgleda najbrutalniji dželat današnjice (FOTO)

Regruter Rabah Tahari pobegao je u Tursku.

- Tahari ima puno neprijatelja - rekao je izvor bezbednosti, pa renosi list "Telegraf".

DŽIHADI JUNIOR: Ovaj dečkić je novi dželat Islamske države! Otkriveno čiji je sin (VIDEO)

Tahari, koji je rođen u Birmingemu u Engleskoj, poznat je i pod imenom Abu Musab, obelodanio je svoje podatke nakon što se registrovao na sajtu profesionalne poslovne mreže "LinkedIn".

- U ovom trenutku ispitujemo da li su džihadisti planirali napad u Istanbulu koji je sličan napadu iz Pariza. Sumnjamo da je mogla da se povuče paralela sa napadima na Pariz, i to istog dana - objavio je "Telegraf" pozivajući se na svoj izvor.

Tahari (46) je, navodno, vođa islamističke grupe zadužene za regrutovanje britanskih boraca poznate pod imenom "Bitlsi".

Grupa je navodno regrutovala borce iz 20 zemalja, uključujući i Veliku Britaniju.

Prošle sedmice je u zajedničkoj istrazi "Vašington posta" i informativnog portala "Baz fid njuz", identifikovana jedna pripadnica "Bitlsa", 32-godišnja stanovnica Londona, Aleksandra Koti, čije mjesto boravka trenutno nije poznato.

Turski zvaničnici su, navodno, još u novembru uhapsili Ejna Dejvisa, takođe pripadnika ove islamističke grupe.

(Telegraf.rs / Srna)