EKSPLOZIJA U RUSIJI: Urušila se zgrada, sedmoro poginulo, još se traga za mrtvima (FOTO) (VIDEO)

U eksploziji potpuno uništeno pet stanova, oštećeno ih je deset, a urušilo se kompletno stepenište od prvog do petog sprata

Najmanje sedmoro ljudi je poginulo, a devet je povređeno u eksploziji gasa u jednoj petospratnici u ruskom gradu Jaroslavlju, saopštile su danas lokalne vlasti.

ISIS NAPAO RUSIJU: Eksplozija kod policijskog punkta, dvoje poginulo! (VIDEO)

Među poginulima su četiri žene, dva muškarca i dvoje dece, verovatno stare 11 i šest godina, izjavila je zvaničnica Istražnog komiteta Jaroslavske oblasti Kristina Guzovskaja, preneo je sajt RT.

Dosad je iz srušenog dela zgrade spaseno četvoro ljudi, koji su pretrpeli teške povrede i nalaze se u bolnici, a među zarobljenima navodno ima i dece, izjavio je regionalni guverner Sergej Jastrebov.

On je dodao da bi ispod ruševina moglo da bude pronađeno još tela.

Izvori iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije su za rusku agenciju Tas naveli da je u eksploziji potpuno uništeno pet stanova, oštećeno ih je deset, a urušilo se kompletno stepenište od prvog do petog sprata.

Lokalne vlasti navode da je na mesto nesreće upućeno 550 spasilaca i 130 vozila službi za pomoć, a otvorena je i krivična istraga koja treba da pokaže da li su se poštovali bezbednosni propisi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)