NATALIJA (6) ŽIVI U KUĆI U KOJOJ NEMA VODE: A sada će zahvaljujući SVEŠTENICIMA HILANDARA da joj se skroz promeni život! (FOTO)

- Ova pomoć je organizovana na inicijativu resornog ministarstva, koju mi sada ispunjavamo - rekao je poverenik manastira Miloš Stojković

Šestogodišnja devojčica Natalija Grbić iz Jagodine, odlukom Hilandara će do punoletstva primati sumu od 100 evra mesečno!

SRBI DANAS SLAVE SVOG NAJVAŽNIJEG SVECA: A ovu jednu VAŽNU STVAR sigurno ne znaju o njemu!

Poverenik ovog manastira Miloš Stojković, izjavio je ovo prilikom uručivanja vaučera od 1.100 evra za ovu godinu socijalno ugroženoj porodici.

- Ova pomoć je organizovana na inicijativu resornog ministarstva, koju mi sada ispunjavamo - rekao je Stojković.

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja je Grbićima pomoglo da im se kuća uredi i opremi osnovnim pokućstvom.

Reč je o petočlanoj porodici, od kojih niko nije u radnom odnosu, a interno su raseljeni sa Kosova i Metohije.

- Prilikom posete ministra Vulina ovoj porodici u julu prošle godine, on nas je zamolio da pomognemo ovoj porodici, mi smo tada obećali i ovo obećanje danas ispunjavamo - objasnio je Stojković i naglasio da su se namerno opredelili za najmlađe dete.

Majka dece, Jelena, rekla je novinarima da imaju troje dece, Natalija ide u predškolski, a dvoje starijih u prvi i treći razred osnovne škole.

- Njih dvoje rade u nadnici kada ima posla i kada ih neko pozove. Živimo od 22.000 socijalne pomoći, u kući u kojoj nema vode - otkrila je ova žena.

(Telegraf.rs / Tanjug)