KRENUO DA SAHRANI UJAKA, A OTIŠAO U SMRT: Detalji jezive nesreće kod Surčina

- Na Dobanovačkom putu, gde se put sužava, vozač "opela" nastavio je da vozi suprotnom trakom jer najverovatnije nije video da put postaje dvosmeran. Ubrzo nakon toga naleteo je na kamion u punoj brzini - rekao je izvor iz istrage

H. S. (44) koji je nastradao juče u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Surčina, zajedno s braćom iz Holandije krenuli su u rodni grad Tutin, kako bi sahranili ujaka.

UŽAS KOD SURČINA: Autom prešao preko pune linije, pa se zakucao u kamion, ima poginulih!

Vozilom "opel" upravljao je brat, koji je prešao u suprotnu traku. H. S. je preminuo na licu mesta, dok su lakše povrede zadobili njegov brat i otac (74).

- Na Dobanovačkom putu, gde se put sužava, vozač "opela" nastavio je da vozi suprotnom trakom jer najverovatnije nije video da put postaje dvosmeran. Ubrzo nakon toga naleteo je na kamion u punoj brzini. Od jačine udarca automobil je odleteo na razdelno ostrvo. Suvozačeva vrata su otpala, a suvozač H. S. ispao iz kola - rekao je izvor iz istrage za beogradske medije.

S ocem i braćom je putovao i još jedan prijatelj.

- Otac, sin i prijatelj prevezeni su u Urgentni centar, gde su im konstatovane lakše povrede ruku i nogu - priča izvor, pa nastavlja:

- Analize su pokazale da on nije pio alkohol. Međutim, kako je reč o stranom državljaninu, njemu je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će biti priveden na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo.

Prema rečima rođaka, braća već dvadeset godina žive u Holandiji.

- Preksinoć im je preminuo ujak, pa su javili da će doći na pogreb. Eto, ujak im je juče sahranjen, a rodbina sad treba i njemu da sprem asahranu - priča rođak i dodaje da su svi drugi članovi porodice otišli u Beograd kada su čuli za nesreću.

- Njih dvojica imaju još jednog brata i sestru. Brat koji živi u Austriji stigao je u Tutin, a mislim da njihova sestra, koja je u Luksemburgu još ne zna da joj je brat mrtav.

Prema rečima rodbine, braća se od odlaska u Holandiju nisu razdvajala.

- Živeli su kuća do kuće. Obojica imaju porodice i veoma su vezani. Brinemo se za preživelog, ne znamo kako će preživeti ovaj gubitak.

Inače, njima je prošle godine preminula majka, za koju su takođe bili veoma vezani.

(Telegraf.rs)