U REZIDENCIJI PREDSEDNIKA RUSIJE: Pogledajte susret Putina i Viktora Orbana! (VIDEO)

Orban je posetio Moskvu godinu dana nakon se ruski predsednik sastao sa mađarskim premijerom u Budimpešti, pa će ovaj sastanak imati simboličnu vrednost

Tačno godinu dana nakon što je Vladimir Putin posetio Budimpeštu, mađarski premijer Viktor Orban stigao je u Moskvu kako bi poboljšao odnose sa Rusijom.

KURDI SE OKREĆU RUSIMA: U svetu zavladao muk, SAD i Zapad u neverici

Orban je posetio Moskvu godinu dana nakon se ruski predsednik sastao sa mađarskim premijerom u Budimpešti, pa će ovaj sastanak imati simboličnu vrednost. Ovaj sastanak dolazi nakon zahlađenja odnosa Mađarske sa EU.

Janoš Bala, ambasador Mađarske u Rusiji, rekao je da su bileteralni ekonomski i trgovinski odnosi opali za 50 odsto.

- U prošlosti, Rusija je bila drugi najveći trgovinski partner za nas, sada je na 13-14 mestu. Problem je što je tržište izgubljeno - rekao je Bala za RIA Novosti.

Orban izjavo je danas u Moskvi da je njegova zemlja zainteresovana za normalizaciju odnosa Rusije i Evrope.

- Svi smo zainteresovani za normalizaciju odnosa između Rusije i Evrope, to je u skladu sa mađarskim interesima - rekao je on na susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je još rekao da će Budimpešta nastaviti da radi na supostavljanju najprijateljskijih mogućih odnosa između mađarskog i ruskog naroda.

Najavljujući Orbanovu posetu, Kremljin je saopštio da sastanak licem u lice ima izglednu perspektivu za poboljšanje kooperacije u nekoliko ključnih sektora, uključujući trgovinu, tehnologiju, energiju i kulturu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)