KOLIMA SLETEO U JEZERO, RONIOCI IZVUKLI LEŠ: Danima su tražili Nedžada, a onda su čuli tragične vesti

Danas je iz jezera HE Višegrad izvučeno vozilo "mercedes" sa lešom, i utvrđeno je da se radi o Nedžadu Efendiću iz Goražda

Iz jezera Hidroelektrane Višegrad u mestu Međeđa danas je izvučeno telo Nedžada Efendića (54) iz Goražda, koji je svojim automobilom sleteo u vodu, rekla je Srni portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

- Policijska stanica Višegrad je juče oko 15.00 časova obaveštena da je u mestu Međeđa kod Višegrada, na magistralnom putu Ustiprača, Višegrad u jezero hidroelektrane vozilom sleteo Nedžad Efendić iz Goražda, koji je nestao pre dva do tri dana na području Višegrada - rekla je Tešićeva.

Ona je navela da je njegova rodbina u mestu Međeđa kod Višegrada uočila mrlje ulja u vodi, što je ukazivalo da je vozilo u jezeru, odnosno da se na tom mestu dogodila saobraćajna nezgoda.

- Danas je iz jezera HE Višegrad izvučeno vozilo "mercedes" sa lešom, te je utvrđeno da se radi o Nedžadu Efendiću iz Goražda. Tužilac je naložio obdukciju tela, koja će biti izvršena danas, kao i veštačenje vozila - rekla je Tešićeva.

Ona kaže da će tačan uzrok nesreće biti utvrđen kada se završi obdukcija tela i veštačenje vozila.

Telo je iz jezera izvučeno uz pomoć ronilaca iz Banjaluke i jedinice Granične policije BiH iz Višegrada. Srni je u područnoj jedinici Granične policije BiH u Višegradu potvrđeno da je u akciji izvlačenja tela učestvovao pripadnik Granične policije BiH iz Višegrada sa čamcem.

Efendić je nestao u četvrtak, a pošto se u petak nije javio na posao u carinskoj ispostavi u Višegradu, za njim su tragale kolege, pripadnici policijske stanice i Granične službe.

Policija je pronašla registarsku tablicu njegovog automobila kod mosta u Međeđi, gde je Efendić iz nepoznatih razloga sleteo sa puta.

Efendić je bio šef carinskog referata na Graničnom prelazu Vardište kod Višegrada.

(Telegraf.rs / Srna Foto-ilustracija)