Ilić: Nadležni da ispitaju šta se desilo

Zahtevamo da se preispita da li su zaista glasali i oni koji su umrli i dajemo podršku SNS-u da dokaže istinu radi budućnosti države, kaže Velimir Ilić

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izneo je tvrdnju da su izbori 6. maja "pokradeni" i zatražio od nadležnih organa da provere navode lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da je nađen džak glasačkih listića u kome su originalni zamenjeni drugim listićima.

- Spremala se krađa i znamo kako se odigrala, a vladajuća stranka je uhvaćena u krađi i za to postoje dokazi - rekao je Ilić.

Lider Nove Srbije kaže da zahteva da se preispita da li su zaista glasali i oni koji su umrli i dajemo podršku SNS-u da dokaže istinu radi budućnosti ove države.

- Dogodilo se ono što ne pokazuje demokratiju, već mračnu Srbiju pre 2000. godine kada se na izborima kralo i kada su građani protestovali mesecima - napomenuo je Ilić.

On je ocenio i da se podaci poslednjeg popisa stanovništva ne slažu sa podacima u biračkom spisku, navodeći da je u biračkom spisku upisano više od 300.000 maloletnih, dok popis pokazuje da ih ima oko 1,7 miliona.

Ilić se takođe izvinio građanima za izjavu koju je dao dan nakon izbora, kada je rekao da sa "narodom nije nešto dobro" kada je ponovo glasao za vladajuću koaliciju.

(D. Z. / Tanjug)