VOZAČI, OPREZ: Prilagodite brzinu zbog jakih udara OLUJNOG VETRA!

Udari vetra povremeno će dostizati i orkansku jačinu od oko 30 metara u sekundi

Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je danas učesnike u saobraćaju da budu oprezni, koriste zimske pneumatike u planinskim predelima, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju organičenja brzine i postojeću signalizaciju zbog jakog i olujnog vetra.

OVE ZIME SU NAM PROCVETALE TREŠNJE: A biće vam ZLO kada vidite kakvo nam leto dolazi!

Prema najavama Hidrometeorološkog zavoda Srbije, tokom većeg dela dana u Pomoravlju, Podunavlju i na području Beograda duvaće jak i olujni jugoistočni vetar sa udarima od 17 do 22 metra u sekundi, dok će na jugu Banata udari vetra povremeno će dostizati i orkansku jačinu od oko 30 metara u sekundi.

Krajem dana vetar će biti u postepenom slabljenju.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) ranije danas upozorio je da će u košavskom području duvati pojačan vetar zbog čega se vozači upozoravaju na jače bočne udare, koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena takvim vremenskim prilikama.

AMSS je apelovao na vozače da voze oprezno i naročito da obrate pažnju na mostovima i preko nadvožnjaka, gde vetar dostiže najveću brzinu.

Očekuje se pretežno oblačno, toplo i vetrovito vreme, posle podne će mestimično padati kiša na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima.

Duvaće umeren i jak vetar, a u košavskom području i na planinama duvaće vetar sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni, ali će krajem dana i u toku noći oslabiti.

Najviša dnevna temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni Celzijusa, a u Timočkoj Krajini biće oko deset stepeni Celzijusa.

Prema informacijama javnog preduzeća "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se savetuje vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Zbog radova na redovnom održavanju autoputa E/75 (državnog puta IA reda br 1.) između Umčara i Vodanj, u smeru Beograd- Niš, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj će se i danas odvijati preticajnom trakom zbog radova u zoni devijacije petlje Vodanj.

Brzina je na ovom delu autoputa smanjena i ograničena, a radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

(Telegraf.rs / Tanjug)