BIVŠA JUGA PLAČE ZA DRAGANOM NIKOLIĆEM: Legende nikad ne umiru! (FOTO)

Veliki umetnici će i pored svih nametnutih razlika među narodima u bivšim jugoslovenskim državama, biti oni koji nas ujedinjuju i podsećaju da razlike ne treba da postoje među ljudima

Vest da je legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo u 73 godini, odjeknula je kako u Srbiji tako i u bivšim jugoslovenskim državama.

ZBOGOM, GLUMČINO: Umro Dragan Nikolić

Tužne vesti o velikom umetniku izazvale su reakcije širom regiona i mediji su preneli informaciju da je naš prostor ostao bez jednog od najvećih bardova jugoslovenskog glumišta.

Svi podsećaju da je jedan od najpoznatijih glumaca Srbije i bivše Jugoslavije preminuo nakon duge i teške bolesti.

Poslednja poruka Voje Brajovića velikom prijatelju Draganu Nikoliću

Hrvatski portal "Jutarnji" objavio je vest sa naslovom: "UMRO DRAGAN NIKOLIĆ Legendarni srpski glumac preminuo je u 73. godini života u Beogradu nakon duge i teške bolesti".

- Kad smo se kao djeca igrali Otpisanih, želio sam - doduše - biti Tihi, ali Prle je bio Prle, vjerojatno najjači lik dotične, možda i najbolje TV-serije u SFRJ uopće, a valjda ni jedan drugi glumac s područja bivše zajedničke države nije toj ulozi mogao dati takav sjaj i takvu zanimljivost kao Nikolić. Počivaj u miru, legendo - napisao je Zlatko u komentaru ispod teksta.

Portal "Index" se sa naslovom "Zbogom legendo: Preminuo Dragan Nikolić", oprostio od velikana jugoslovenskog glumišta.

- Otišao je briljantan grof Jagodić iz Sva ta ravnica, mangup Prle iz Otpisanih, sitni lopov iz Balkan Ekspresa, pamtim i mnoge druge njegove uloge, a glumio je tako lako, tako uvjerljivo, sad odlazi u vječnost. Zbogom legendo.... - jedan je od komenatra na sajtu "Indexa".

- Legende ne umiru...oni žive vječno u našim srcima! - napisala je Dubravka u komenatru.

- Bio je prava faca. Legenda za sva vremena - napisao je Ivan na hrvatskom portalu.

Ovo je uloga zbog koje smo Gagu Nikolića voleli najviše na svetu! (VIDEO)

Crnogorske "Vijesti" su takođe u glavnim vestima stavile informaciju o smrti Gage Nikolića.

- Legende nikada ne umiru!!!Prle, neka ti je vjecna slava i hvala ti za sve filmove i mladost koju si mi uljepsao!!! - napisao je jedan čitalac "Vijesti".

Bosanski mediji su, takođe, preneli vest o odlasku flumačke legende.

- Bas me uhvati neka muka i stomak zaboli kad pročitah ovu vjest. Laka ti zemlja glumčino i dobri čovječe - stoji komenr na portalu "Klix.ba".

Ono što je sigurno, veliki umetnici će i pored svih nametnutih razlika među narodima u bivšim jugoslovenskim državama, biti oni koji nas ujedinjuju i podsećaju da razlike ne treba da postoje među ljudima.

(Telegraf.rs)