BORSKI OKRUG U SIGURNIM RUKAMA: Vojska i Žandarmerija u stanju pripravnosti!

Stanje sa vodotokovima u Borskom okrugu je za sada stabilno, a pripadnici Vojske i Žandarmerije su spremni da u svakom momentu reaguju ukoliko dođe do izlivanja reka

Pripadnici Žandarmerije, Vojske Srbije i specijalističkih odreda Sektora za vanredne situacije smešteni su u odmaralištu “Savača” kod Bora, spremni da reaguju u slučaju da dođe do izlivanja reka. Njih su tokom dana obišli komandanti Okružnog i Opštinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Knežević i Živorad Petrović, i naglasili da je stanje sa vodotokovima u Borskom okrugu za sada stabilno.

SRBIJI OD PONEDELJKA PRETI NOVI POTOP: Stiže nam ciklon iz Bugarske i novih 44mm kiše!

- Pokušavamo da delujemo preventivno kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija. U Borskom okrugu je stanje redovno, regulišu se akumulacije i obilaze vodotokovi – kazao je Knežević.

Niš spreman za odbranu od kiša koje se očekuju u narednih 36 sati

Živorad Petrović, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije kazao je da je štab tokom jučerašnjeg dana preduzeo niz preventivnih mera i izdao naredbu za angažovanje raspoložive mehanizacije javnih preduzeća na čišćenju vodotokova i kanala.

POPLAVE U SRBIJI: Evo kakvo je stanje u najugroženijim gradovima (FOTO)

- Zahvaljujem se Vladi Srbije, na pomoći koja je preventivna, jer je dokazala da vodi računa o svakom delu naše zemlje. Ova pomoć koju smo dobili u ljudstvu nam znači puno u slučaju hitne intervencije , dovođenja u red sigurnosti ljudi i imovine – kazao je Petrović.

(D. S.)