KAKO JE FEBRUAR 2016. PROMENIO SUDBINU SVETA: Čovek je sve "zakuvao"

Globalna temperatura na kopnu i na površini mora prošlog meseca bila je 1,35 Celzijusovih stepeni viša od proseka za februar koji se računa prema podacima od 1951. do 1980. godine, saopštila je NASA

Temperatura na globalnom nivou u februaru je potukla sve prethodne mesečne rekorde, čime je prošli mesec postao najtopliji februar u istoriji merenja.

TEMPERATURA RASTE PREBRZO: Evo u šta će GLOBALNO ZAGREVANJE pretvoriti Beograd i Srbiju!

Globalna temperatura na kopnu i na površini mora prošlog meseca bila je 1,35 Celzijusovih stepeni viša od proseka za februar koji se računa prema podacima od 1951. do 1980. godine, saopštila je NASA.

Meteorolozi Džef Masters i Bob Henson tvrde da je rezultat merenja zaista šokantan, ali je i još jedan podsetnik na stalan rast globalne temperature što je rezultat stakleničkih gasova koje u atmosferu ispuštaju ljudi, prenose mediji.

- Upravo jurimo zastrašujućom brzinom prema granici od maksimalna dva Celzijusova stepena otopljenja u odnosu na predindustrijsko razdoblje - dodaju oni.

Štefan Rahmštorf s nemačkog Instituta za istraživanje uticaja klime u Potsdamu izjavio je da je ovo svojevrsna klimatska uzbuna.

(Telegraf.rs/ Beta)