DOKAZI SU POJEDENI I NIKO NE MOŽE DA BUDE KRIV: "Rešen" slučaj torti s deponija u Kragujevcu!

Osnovno javno tužilaštvo je utvrdilo da torte koje su bačene na deponiju "nemaju vrednost jer su klasifikovane kao mešani komunalni otpad", a ono što nema vrednost, ne može da pribavi imovinsku korist

Sećate se priče iz januara prošle godine o tortama koje su skupljane s deponija u Kragujevcu? Sada je utvrđeno da NIKO NIJE KRIV!

SKANDALČINA! 18.000 pokvarenih torti sa đubrišta završilo na trpezama (FOTO)

Naime, krivične prijave protiv direktora JKP "Čistoća" Dejana Raonića i još 11 radnika su odbačene, piše Blic.

ZA TORTE SA DEPONIJA SVI ZNALI: Kažu, najbolje su bile od maline! (FOTO) (VIDEO)

Osnovno javno tužilaštvo je utvrdilo da torte koje su bačene na deponiju "nemaju vrednost jer su klasifikovane kao mešani komunalni otpad", a ono što nema vrednost, ne može da pribavi imovinsku korist.

Ovako izgleda otrovna torta sa đubrišta koju su prodavali za 50 dinara! (FOTO)

Podsetimo, torte su krajem 2014. dopremljene šleperima na deponiju, zato što su se zamrzivači u kojima su čuvane pokvarili na nekoliko sati. Onda je inspekcija rešila da se torte bace na đubrište. Međutim to se nije dogodilo pa su torte organizovano odnošene s deponije, a kasnije prodavane ispred pijacama i ulicama širom Srbije. Njihova cena je prvo bila 50, a kasnije 200 dinara.

- Taj slučaj sam ja prijavio kada sam slučajno video da neko prodaje torte ispred pijace u Kragujevcu. Pregledom video-nadzora je sve bilo jasno, ali kasno. Sankcionisao sam ih, radnike sam suspendovao. Tužilaštvo je radilo svoje i prijave su odbačene - kaže Dejan Raonić.

Posao je bio vredan 30.000 evra jer su torte s malinama teške po 600 grama prodavale za 200 dinara. Dosad niko nije dobio otkaz, niti je iko podneo ostavku. Ni torti nema, nestale su, odnosno prodate su i pojedene, pa tako nema ni dokaza. Torte s malinama u obliku srca prodavale su se i pred Božić ispred Zelene pijace. Cena im je pala na 150 dinara, piše Blic.

(Telegraf.rs)