SEĆATE SE MOMKA KOJI SE HRABRO OBRATIO DRŽAVI? Nenad Pavlović primio je prvu terapiju (FOTO)

On je krajem februara objavio video poruku u kojoj je naveo da boluje od retke bolesti, ali da ne želi da gradani skupljaju novac za njegovo lečenje, već da mu to obezbedi država

Mladić Nenad Pavlović, koji se javno video-snimkom nedavno obratio državi i zamolio za pomoć, počeo je danas da prima terapiju.

OVAJ VIDEO PODIGAO JE SRBIJU NA NOGE! Nenad boluje od TEŠKE BOLESTI KRVI, a njegova poruka će vas naježiti (VIDEO)

Takvim tretmanom bi trebalo da se zaustavi napredovanje teške i retke bolesti od koje je oboleo.

- Pozdrav svima. Danas je vrlo bitan datum u mom životu, primio sam svoju prvu terapiju. Hteo bih da se zahvalim od srca svima koji su mi pomogli. Preokrenut mi je život iz korena i sve mi je krenulo. Poruka svima koji imaju nekakav problem je da veruju u sebe, jer ukoliko dovoljno želite, snovi će postati java - napisao je Nenad na Fejsbuku.

On je krajem februara objavio video poruku u kojoj je naveo da boluje od retke bolesti, ali da ne želi da gradani skupljaju novac za njegovo lečenje, već da mu to obezbedi država.

Na njegov apel reagovao je tada i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će učiniti sve kako bi se pomoglo bolesnom tinejdžeru.

Nenad je jedino dete u Srbiji kome je potvrđena teška i retka bolest - paroksizmalna noćna hemoglubinurija.

Srbija nema registar obolelih od retkih bolesti, ali se zna da istu dijagnozu kao Nenad ima još najmanje troje odraslih.

Nenad je ovim povodom gostovao i u Dnevniku, pa je spomenuo kako mu je kompanija "Comtrade" obezbedila punu stipendiju za školovanje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)