Uhapšena majka osumnjičena da je BEBI SPRŽILA TABANE VRELOM VODOM!

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza, biti privedena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dvadesetpetogodišnju majku devojčice M.Z. (11 meseci), zbog osnovane sumnje da je joj je vrelom vodom nanela teške opekotine tabana.

MAJKA OSUMNJIČENA DA JE BEBI SPRŽILA TABANE? Detalji stravične tragedije u BEOGRADU!

- Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza, biti privedena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju policije.

MAJKA OSUMNJIČENA DA JE VRELOM VODOM IZGORELA DETE? Novi jezivi detalji tragedije u Beogradu!

Devojčica se trenutno nalazi na Odeljenju plastične hirurgije Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i lekari vrše dalju dijagnostiku, plan daljeg lečenja i procenu potrebe za hirurškim intervencijama, prenose beogradski mediji.

Iz Gradskog centra za socijalni rad navode da se još uvek utvrđuje u kojim okolnostima je došlo do povreda kod devojčice.

- U ovom trenutku delo se još uvek ne može kvalifikovati kao porodično nasilje. Gradski centar je u koordinaciji sa nadležnim službama - Policijskom stanicom od koje je dobilo prijavu i sa bolnicom u kojoj je beba hospitalizovana. Kada se utvrdi način na koji je beba zadobila povrede, stručni radnici GCSR Odeljenje Grocka preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti u zaštiti deteta - kažu iz Gradskog centra za socijalni rad.

(Telegraf.rs)