DŽIHADISTI ĆE PUCATI NA TURISTE: Prerušavaju se u prodavce sokova i majica, ubijaće NA OVIM MESTIMA

Informacija o toj potencijalnoj pretnji je potekla od italijanske i nemačke obaveštajne službe, koji navode da su teroristi spremni da na evropskim plažama koriste eksploziv i vatreno oružje

Islamska država planira terorističke napade širom Evrope ovo leto. Glavne mete će biti turisti, a džihadisti će se predstavljati kao prodavci sladoleda i majica, upozorila je italijanska obaveštajna služba.

PRVI KOMŠIJA MI JE DŽIHADISTA: Evo kako izgleda život pored islamskog ekstremiste (VIDEO)

U izveštajima nemačkih medija piše da će se ekstremisti pretvarati da prodaju osveženje pre nego što detoniraju svoje samoubilačke prsluke i bombe zakopane pod ležaljkama u odmaralištima u Španiji, Francuskoj i Italiji.

Prema izveštaju, Italijani su dobili informacije o terorističkim napadima od svojih kredibilnih izvora u Africi. Buduće ubice su napravile "konkretne planove": predstavljaće se kao izbeglice koje služe turistima piće i grickalice, ili kao prodavci majica.

Nemački list "Bild" napisao je da napadi podrazumevaju upotrebu automatskog oružja na mestima prepunim turista, bombaške napade i ekplozivne naprave sakrivene u pesku ispod ležaljki na plažama.

ISIS, koji je u finansijskoj krizi nakon konstantnog bombardovanja koalicionih snaga i sužavanja njihovog kretanja, u potrazi je za lakim metama na Zapadu.

Obaveštajne agencije rekle su da će ciljevi džihadista definitivno biti naselja u južnoj Francuskoj, Kosta del Sol u Španiji i obe obale u Italiji.

(Telegraf.rs)