NEMAČKI GIGANT POSETIO SRPSKOG GIGANTA: Klemens Tenis kod Matijevića

Tema razgovora bila je potencijalna saradnja dva giganta zarad rasta i razvoja srpske privrede

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije "Tönnies", Clemens Tönnies, došao je danas u Novi Sad i posetio Industriju mesa Matijević.

Tokom svoje posete obavio je razgovor sa Petrom Matijevićem, vlasnikom Industrije mesa Matijević, i obišao klanicu i proizvodne pogone za koje je imao samo reči hvale.

Tema razgovora bila je potencijalna saradnja dva giganta zarad rasta i razvoja srpske privrede. Industrija mesa Matijević jedina je mesna industrija koju je gospodin Tonnies posetio, jer kako kaže, samo u njoj prepoznaje potencijal, jer je jedina mesna industrija na ovom tržištu koja može po svojoj veličini, higijeni i načinu rada da parira nemačkim kompanijama.

Razgovori su bili  konstruktivni na obostrano zadovoljstvo, a sve u cilju razvoja domaće privrede.

Zajedničkim razgovorima vlasnici dve kompanije došli su do zaključka da Srbija neće biti samo "zemlja mogućnosti", već da će se te mogućnosti uskoro i ostvariti.

 

- "Tonnies" je dobro došao u Srbiju jer će zasigurno svojim znanjem, tehnologijom i pristupom poslu unaprediti srpsku tehnologiju proizvodnje mesa, kao i tehnologiju proizvodnje svinja u kojoj Srbija znatno zaostaje - rekao je vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević.