FBI JURI ZLOČINCE KOJI SU ZAPALILI SRPSKU SVETINJU! Najnoviji detalji istrage o požaru u CRKVI SVETOG SAVE na Menhetnu

- Sveće nisu mogle da zapale Crkvu Svetog Save u Njujorku, jer svako ko je bio u toj crkvi zna da je to nemoguće. Isto važi i za instalacije, jer u trenutku požara nikoga nije bilo unutra, svi su bili na uskršnjem ručku, što je neko mogao da iskoristi i aktivira zapaljivu napravu - kaže Darko Trifunović, profesor na Fakultetu za bezbednost

Teorija po kojoj su sasvim slučajno na Uskrs do temelja izgorele četiri pravoslavne crkve, i to u različitim delovima sveta, zvuči zaista neverovatno, a u ovom trenutku policijske i vatrogasne službe u Njujorku intenzivno rade na tome da otkriju kako je došlo do požara koji je uništio srpsku crkvu Svetog Save, koja je bila i pod zaštitom grada kao jedna od najlepših građevina u SAD.

OTKRIVEN UZROK POŽARA koji je u prah pretvorio srpsku crkvu na Menhetnu

Darko Trifunović, profesor na Fakultetu za bezbednost, smatra da će odgovornost za paljenje srpske crkve u Njujorku, ali i pravoslavnih hramova u Australiji i Rusiji, uskoro preuzeti neka teroristička organizacija.

TUŽNA ISPOVEST SRBA IZ NJUJORKA: Crkvu Svetog Save obilazimo 40 godina, a sada smo gledali kako nam nestaje pred očima!

- Sveće nisu mogle da zapale Crkvu Svetog Save u Njujorku, jer svako ko je bio u toj crkvi zna da je to nemoguće. Isto važi i za instalacije, jer u trenutku požara nikoga nije bilo unutra, svi su bili na uskršnjem ručku, što je neko mogao da iskoristi i aktivira zapaljivu napravu. Verujem da će se FBI uključiti u istragu, ali i da će uskoro neka teroristička organizacija preuzeti odgovornost. Neka vas ne buni to što nije bilo ljudskih žrtava, jer je ovog puta na meti bio hram koji simbolizuju prijateljstvo između Srbije i SAD. Ovo je bio religijski terorizam - kaže Trifunović.

SRPSKI KONZUL U NJUJORKU PROGOVORIO o navodnom "podmetanju požara" u crkvi na Mehnhetnu

Prema rečima verskog analitičara Slobodana Sadžakova, trebalo bi se uzdržati od histeričnih scenarija dok se ne okonča zvanična istraga.

- To što je vatrogasna služba Njujorka rekla da je požar sumnjiv ne znači automatski da ga je neko podmetnuo. S druge strane, veoma je čudno što su u istom danu izgorela četiri pravoslavna hrama. Naravno, ne treba se povoditi za histeričnim scenarijima, jer šta ćemo ako se na kraju ispostavi da su u pitanju bile samo loše instalacije. S druge strane, ako se ispostavi da je u pitanju terorizam, to bi zaista predstavljalo novu stranicu u religijskom životu - naglasio je Sadžakov.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)