AIR SERBIA POJAČALA FLOTU: Širokotrupni avion čeka na let za Njujork (FOTO)

Erbas A330 obavljaće letove na liniji Beograd-Njujork, koji se uvode od 23. juna 2016. godine, čime će Srbija i Sjedinjene Države ponovo biti povezane direktnim letom prvi put posle 24 godine

Ar Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, danas je obeležila naredni korak u svom razvoju kao vodeće avio-kompanije u regionu, dolaskom svog prvog širokotrupnog aviona na Aerodrom "Nikola Tesla".

SRBIJA BOGATIJA ZA JOŠ JEDNOG LEPOTANA: Ovaj avion će leteti na relaciji Beograd-Njujork (FOTO)

Erbas A330 obavljaće letove na liniji Beograd-Njujork, koji se uvode od 23. juna 2016. godine, čime će Srbija i Sjedinjene Države ponovo biti povezane direktnim letom, prvi put posle 24 godine.

Nakon sletanja u Beograd danas popodne, avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim topovima, uz prisustvo delegacije predstavnika avio-kompanije.

Ovim istorijskim letom doputovala je i grupa na čijem čelu su bili Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Air Serbie i gradonačelnik Beograda, i Dane Kondić, generalni direktor Air Serbie.

Avionom je upravljao Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Avion će nakon dolaska biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, a zatim će se vratiti u Abu Dabi, gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

- Ovo je veoma značajan događaj za Air Serbiu i za naš narod. Prvi dolazak sveže obojenog aviona Erbas A330 u svoj novi dom u Beogradu, trenutak je ponosa za sve nas, kojim pokazujemo da air Serbia nastavlja da investira u svoju budućnost i budućnost Republike Srbije - rekao je Siniša Mali i dodao da je naš prvi širokotrupni avion A330, i veći rođak naših aviona A319 i A320, pravi izbor kojim će se ponovo uspostaviti veze između Srbije i Sjedinjenih Država, otvarajući nove kanale za razvoj turizma i trgovine.

Beograd će postati svetska metropola, tvrdi GRADONAČELNIK SINIŠA MALI

U konfiguraciji sa 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi, avion Erbas A330 obavljaće pet letova nedeljno na novoj liniji između Beograda i Njujorka od 23. juna 2016. godine.

Dolazak aviona A330 najnoviji je korak u okviru velikog programa obnove flote čija je realizacija započeta 2013. godine, od kada je avio-kompanija uvela deset uskotrupnih Erbas aviona nove generacije, čime je prosečna starost flote smanjena sa 25 na 10 godina.

Generalni direktor Air Serbie Dane Kondić izjavio je da dolazak  aviona Erbas A330, jeste istorijski događaj za Air Serbiu i znak svetle budućnosti.

OVO SU NAJUSPEŠNIJI DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA: Evo ko se sve našao na listi! (FOTO)

- Avion A330 je moderan avion niske potrošnje goriva, koji otvara mnoštvo mogućnosti za razvoj naše avio-kompanije i koji će nam omogućiti da uspostavimo direktne letove za Njujork, koji će u znatnoj meri olakšati putovanje i omogućiti najbržu vezu između zemalja Balkana i Sjedinjenih Država. U narednih nekoliko nedelja ovaj avion biće u potpunosti renoviran i opremljen novim kabinama biznis i ekonomske klase, koje će zajedno sa našom fantastičnom ponudom, gostima pružiti neprevaziđeno iskustvo putovanja preko Atlantika - rekao je on.

Od proizvoda i usluga na ovom, jednom od najvećih aviona u ovom delu Evrope, ističu se sistem za zabavu na letu dostupan na svakom sedištu, sa širokim izborom filmova i muzike na srpskom i engleskom jeziku, sedišta čiji se nasloni mogu u potpunosti oboriti u biznis klasi i novi izbor obroka na letu, uključujući i izbor obroka na zahtev za goste u biznis klasi.

Karte su u prodaji od februara po cenama počev od 399 evra.

(Telegraf.rs)