Pastor: Ne odustajemo od vlade s Tadićevim DS-om

Naši stavovi se ne menjaju ni za milimetar, bilo kakve insinuacije u odnosu na prekrajanje parlamentarne većine mogu biti samo nečija razonoda, poručio lider Saveza vojvođanskih Mađara

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je pobedu Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima kao iznenađenje i saopštio da će se SVM držati dogovora sa Demokratskom strankom.

- Poštovali smo dogovor, podršku Tadiću smo uputili dan ranije od roka na koji smo se obavezali. Time smo poslali poruku onima koji su mene podržali u prvom krugu da glasaju za Borisa Tadića. Naši stavovi se ne menjaju ni za milimetar, a bilo kakve insinuacije u odnosu na prekrajanje parlamentarne većine mogu biti samo nečija razonoda - rekao je Pastor.

Pastor je podsetio da je SVM samo na izborima 1996. godine osvojio više glasova nego na poslednjim izborima, ako se uzmu u obzir samostalni nastupi te manjinske stranke.

- To je izvanredan izborni rezultat. Prema našim izvorima, u drugom krugu pokrajinskih izbora osvojili smo još četiri mandata, a u lokalnim samoupravama nameravamo da budemo strateški partneri DS - dodao je Pastor.

(M. S. / Tanjug)