NAJOPASNIJI ENGLESKI HULIGAN NAJAVLJUJE: S Rusima ćemo se udružiti i tući muslimane!

Šajler ima izuzetno opaku reputaciju, pa je njegove najave engleska policija shvatila vrlo ozbiljno i upozorila francuske kolege

Dugogodišnji huligan i navijač Lidsa, 50-godišnji Džejms Šajler, poslao je neugodnu poruku u susret Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se ovo leto održati u Francuskoj.

Ako je verovati njegovim najavama, policija i osiguranje neće imati nimalo lagan zadatak. Naime, Šajler kaže da će se engleski i ruski huligani udružiti i da će zajedno napadati muslimane po Marseju.

Rusija i Engleska nalaze se u istoj grupi, a već sada je jasno da će njihov međusobni okršaj 11. juna u Marseju biti utakmica visokog rizika.

Inače, Šajler je već poznat po svojim neredima po Marseju kada je 1998. godine predvodio engleske huligane u napadima na tuniske navijače i policiju, zbog čega mu je bio i zabranjen ulaz u Francusku na godinu dana, a proveo je i dva meseca u zatvoru. Upravo zbog tih navijačkih nereda dobio je i nadimak "Svinja iz Marseja".

Francuska policija ionako već ima pune ruke posla, s obzirom na najave terorista koji vide Evropsko prvenstvo kao svoju idealnu metu, a sada će morati voditi brigu i o izuzetno nasilnim engleskim i ruskim huliganima.

Šajler ima izuzetno opaku reputaciju, pa je njegove najave engleska policija shvatila vrlo ozbiljno i upozorila francuske kolege.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr / Foto-ilustracija)