URINIRAJU PO SEBI, JER NEMAJU PRAVO NA PAUZU: Radnici ne smeju ni da jedu ni da piju vodu u radno vreme (VIDEO)

- Uvek se nasmejem kada čujem slogan "Mi vodimo računa o vašoj piletini", međutim, oni ne vode računa o nama - rekao je bivši radnik Albius Lator

Potrošnja piletine u Americi povećala se za 30 odsto u prethodnih 20 godina i u skladu sa tim neopohodna je i veća proizvodnja. Konkurencija na tržištu je velika, te kompanije žele da snize cenu piletine kako bi parirale ostalim proizvođačima. To će uspeti ukoliko pronađu jeftinu radnu snagu. U prevodu, sve kompanije zapošljavaju radnike koji uriniraju po sebi, ne jedu i ne piju - NEMAJU PAUZE!

POSLE OVOGA VIŠE NEĆETE JESTI MUSLI: Muškarac ušao u fabriku pahuljica i urinirao po njima! (VIDEO)

- Ljudi uriniraju po sebi zato što im nije dozvoljeno da koriste toalete - rekao je Pedro, bivši radnik u kompaniji Tajson.

Na osnovu američkog izveštaja Okfam radnici u proizvodnji imaju jednu pauzu od pola sata, koja je nedovoljna za sve potrebe. Stalno su pod pritiskom da rade brže i intezivnije, a često se dešava da uriniraju po sebi jer ne stignu da odu do toaleta. Ili ne smeju.

Posao je malo plaćen, te svaki radnik dobije manje od 10 dolara po satu.

- Uvek se nasmejem kada čujem slogan "Mi vodimo računa o vašoj piletini", međutim, oni ne vode računa o nama - rekao je bivši radnik Albius Lator.

Da li ljudsko dostojanstvo vredi kao parče piletine?

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)