Evo kako se STVARNO ZOVE služavka iz filma MARATONCI TRČE POČASNI KRUG (FOTO) (VIDEO)

Izvrsna glumica koja je oduvek plenila svojom pitomošću i plemenitošću

Slavna glumica, koju svi pamte po ulozi služavke čuvene scene iz filma Maratonci trče počasni krug, nedovoljno je medijski eksponirana, a i kada jeste - ime joj je često pogrešno napisano.

U pitanju je Melita Bihali (a ne Melita Bihalji, a ni Meljita Bihali), glumica rođena u Makarskoj 1938. godine. Na početku karijere bila je balerina, volela je i film. Pa ipak, pozorište je njena najveća ljubav.

TAJNA BRAKOVA OLIVERE MARKOVIĆ: Malo poznati detalji iz života čuvene glumice

Tokom 17 godina dugog braka često je odbijala čak i glavne uloge kako bi mogla da bude posvećena supruga. Izjavila je, takođe, da je tokom svih godina braka odbijala da zbog uloga putuje bilo gde van Beograda; možda je to glavni razlog što je nismo viđali dovoljno često u filmovima. Nakon razvoda je zadržala muževljevo prezime zbog administrativnih peripetija.

U jednom intervjuu izjavila je da čuvena scena u kojoj je Mića Tomić u filmu Maratonci trče počasni krug uvlači u kadu i cepa joj bluzu nije trebalo da izgleda tako. Naime, tek kad su scenu odigrali - ona je, iznenađena, shvatila da Mića Tomić i reditelj Slobodan Šijan imaju tajni dogovor. Zato je ta scena izgledala toliko spontano i simpatično i zato je ostavljena.

Najviše žali što nema decu, ali je tu ljubav nadomestila time što je igrala 40 godina za njih u dečjem pozorištu Radović.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo ko je bio rođeni brat Nikole Simića (FOTO)

Medijski nedovoljno eksponirana Melita Bihali u glumačkim krugovima važi za vrsnog profesionalca, za nekog ko je oduvek radio, i na televiziji, i u pozorištu, i na filmu. Glumica koja zaista poštuje posao kojim se bavi i jedna od najlepših plavuša jugoslovenskog filma.

Podsetimo se kultne scene u filmu Maratonci trče počasni krug.

(Tanja Milanović)