OVO SU ŽRTVE KRVOPROLIĆA U AMERICI: Izašli su u klub, a tamo im je presudio VOJNIK KALIFATA (FOTO)

Nezapamćeni zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin, koji je u razmeni vatre sa policijom i sam ubijen. Policija je objavila identitete i fotografije žrtava ubice

Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad na gej klub u Orlandu na Floridi, u kojem je ubijeno 50, a ranjene 53 osobe, a počinioca tog zločina je nazvala "vojnikom kalifata". Na internetu su objavljeni identiteti i fotografije nekih od žrtava masakra.

MRAČNI DETALJI O MASAKRU: Krvnik iz Orlanda se pre pokolja zakleo na vernost ISIS-u! (VIDEO)

- Jedan od vojnika kalifata u Americi je zaobišao bezbednosne mere i uspeo da uđe u okupljalište krstaša u noćnom klubu za homoseksualce u Orlandu na Floridi, gde je ubio i ranio više od sto njih pre nego što je i sam ubijen - navodi se u zvaničnom saopštenju IS pročitanom na radio stanici džihadista "Albajan", preneo je Rojters.

Erik Rivera je nastradao te noći kada je izašao u klub kako bi se zabavio. Partner ovog studenta i frizera je očajno tražio Erika dok nije postalo jasno da je bio u klubu smrti.

Među žrtvama su i Stenli Almodovar i Edvard Sotomajor koje su u kobnoj noći porodice očekivale da se vrate kući.

- Nadala sam se da će moj Stenli ipak da bude živ - rekla je uplakano pedesetogodišnja Rosali.

Inače, Edvard je radio kao menadžer u jednoj putničkoj agenciji koja je bila specijalizovana za putovanja za gej osobe.

Njegov šef, Al Ferguson, kaže kako je Edvardov dečko bio van kluba kad je došlo do pucnjave, ostavljao je nešto u kolima. Dobio je poruku od Edvarda da je u toaletu i da je dobro i da nikako ne pokušava da se vrati unutra. To su bile njegove poslednje reči.

Luis Vielma (22) je radio za kompaniju "Universal pictures" na filmovima poput Hari Potera.

Prethodno je i novinska agencija Islamske države Amaka juče objavila da je ID preuzela odgovornost za to najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u američkoj istoriji.

Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin, koji je u razmeni vatre sa policijom i sam ubijen.

- Oružani napad na noćni gej klub u gradu Orlandu, u američkoj drzavi Floridi, u kojem je 100 ljudi ubijeno i ranjeno, izveo je borac Islamske države - prenosi Rojters informaciju Amaka.

Američki mediji preneli su ranije da je Matin, pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi.

(Telegraf.rs/ Tanjug)