"A ZAŠTO DEČJA PREDSTAVA TOLIKO MORA DA KOŠTA": Glupa pitanja koja su Mandi postavljali (VIDEO)

- Ulaskom u dečje pozorište dete je je kupilo ulaznicu za jedno predznanje kako izgleda hram kulture - rekao je Manda

Milorad Mandić Manda, glumac koji je stvorio jednu od najpoznatijih emisija za decu "S one strane duge". Veći deo karijere posvetio je deci i igranju predstava za njih. Smatrao ih je iskrenom publikom. Preminuo je na sceni UK "Vuk Karadžić" u Beogradu 15. juna tokom predstave "Petar Pan".

Njegove dečje emisije postavile su standard u tome kako se postupa s decom i na koji način ih treba poštovati.

- Nažalost, emisija za decu više nema. To čega ima, od toga sam ja pobegao jer se sve svelo na štap i kanap. Zato što svi smatraju da tu treba lagati najmanje, a dobiti najviše. Cilj je što veća zarada, pa se to pretvori u jednu ogromnu reklamu - počeo je intervju Manda.

Rekao je da je pobegao od dečjih emisija jer su se emisije pretvarale u predstavljanje sponzora, toliko da u pauzama između reklamiranja jedva stigne da upita neko dete kako se zove. Nije želeo to da radi.

Sas iskrenim emocijama i nekom gorčinom govorio je o tome da su se dečje emisije, pre nego što je taj TV koncept napustio, pretvorile u puko reklamiranje, u predstavljanje sponzora, te da od njih i ne stigne da pita bilo koje dete kako se zove.

- Jedno od glupijh pitanja koja postavljaju oni ljudi koji drže budžet, jeste između ostalog i: "A zašto DEČJA predstava mora toliko da košta? - vidno je uzrujan bio Manda, otac četvoro dece.

Neki bi rekli da je Milorad Mandić Manda bio otac sve dece.

Pogledajte ceo intervju:

(Tanja Milanović)