SKANDAL: Doktorka išamarala dete koje nije htelo da da krv?!

Majka maloletne N. L. (11) iz Subotice optužuje doktorku da je izudarala njeno dete u pokušaju da joj uzme krv, a nju izbacila iz ordinacije. S druge strane, doktorka tvrdi da je sve izmišljotina i da je dete bilo histerično

Maloletna N. L. (11) iz Subotice pretrpela je, prema rečima njene majke, šamaranje od doktorke Katje Puleve u subotičkom Domu zdravlja! Ova doktorka, koja je inače i načelnica odeljenja dečije pedijatrije u Domu zdravlja u Subotici, navodno je šamarima pokušala da smiri dete koje nije htelo da dozvoli da mu sestra uzme krv za analizu.

Majka devojčice, Nela Lazić, kaže za naš portal da je njeno dete još uvek u šoku i strahu nakon susreta sa doktorkom. Kada je u ponedeljak popodne njenoj ćerki pozlilo, ona ju je odnela u dispanzer, odakle su upućene u Hitnu pomoć. Iz Hitne pomoći majka i ćerka su pebačene u Dom zdravlja, gde je te večeri bila dežurna upravo doktorka Puleva.

- Pitala je moje dete šta je muči, da li je redovno jela... i pošto nije znala šta bi moglo da bude, odlučila je da joj uzme krv iz prsta. Međutim, moje dete je, pošto je astmatičar, toliko puta davalo krv da ima fobiju od toga. Nije htela da otvori šaku da bi joj uzeli krv - objašnjava Nela Lazić za naš portal.

Kako ona kaže, doktorka joj se onda obratila vrlo neljubaznim tonom i praktično je izbacila iz ordinacije.

- Ja u čekaonici čujem dete kako zapomaže: "Pustite mamu unutra i daću vam krv, molim vas, molim vas"! Strašno je bilo. Pokušala sam da uđem, ali je sestra nogom držala vrata - nastavlja priču majka maloletne N.L.

Ona ni nakon drugog puta nije uspela da uđe u ordinaciju.

- Onda je počelo da dopire: "Mama, udara me, udara me"! Dete jauče, a ja ne mogu da uđem da joj pomognem - kaže Nela.

Kada je konačno uspela da uđe u ordinaciju, zatekla je stravičnu sliku. Uplakana devojčica, sa podlivima na obrazima i na čelu, potrčala joj je u zagrljaj i požalila joj se da ju je doktorka Puleva udarala.

- Doktorka se unela mom detetu u lice i rekla: "I jesam te udarila, i hoćeš li opet da te uradim?" - prepričava zgranuta majka scenu koja se odigrala pred njenim očima.