TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: Trojica bombaša ubila najmanje 36 osoba, oko 150 povređeno (FOTO) (VIDEO)

Četiri naoružana čoveka viđena su kako trče kroz aerodromsku zgradu posle eksplozije

Najmanje dve eksplozije su se čule na istanbulskom najprometnijem aerodromu Ataturk u utorak uveče oko 21 čas. U samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu poginulo je najmanje 36 osoba, saopštio je večeras guverner Istanbula, preneli su lokalni mediji, a oko 150 ljudi povređeno. Pored najmanje dve eksplozije, čuli su se i pucnji. U pitanju je teroristički napad, za koji su najverovatnije krivi Kurdi, koji su odranije pretili da je Turska njihova meta.

Guverner je rekao da turske vlasti veruju da su napad izvela trojica bombaša samoubica.

Agencija Rojters navodi da je posle napada turski predsednik Redžep Taip Erdogan održao sastanak sa premijerom i načelnikom oružanih snaga u predsedničkoj palati.

JEZIV TRENUTAK PUCNJAVE NA ATATURKU: Snimak nastao trenutak posle eksplozije (VIDEO)

U toku je evakuacija aerodroma Ataturk.

Turski ministar pravde prvobitno je potvrdio da ima 10 mrtvih na aerodromu, a taj broj raste iz časa u čas. Očevici navode da su se dva bombaša samoubice raznela na terminalu za odlaske. Rojters javlja da je policija otvorila vatru da bi zaustavila osumnjičene na terminalu.

Kako je izjavio truski ministar pravde Bekir Bozdag, terorista je prvo otvorio vatru iz "kalašnjikova", a onda se i razneo, preneo je reči ministra Asošijejted Pres.

(Telegraf.rs /Izvor: rt.com)