UBIJENO NAJMANJE 213 LJUDI: Nasmrtonosniji napad u istoriji Bagdada, krvava brojka i dalje raste (FOTO)

Za jučerašnji napad odgovornost je preuzela takozvana Islamska država, a kako danas saopštavaju irački zvaničnici ranjeno je više od 200 ljudi

U samoubilačkom napadu u Bagdadu poginulo je najmanje 213 osoba, prenosi danas AFP, navodeći da se zbog toga može smatrati jednim od najsmrtonosnijih napada ikada izvedenih u toj zemlji.

VIŠE OD 125 MRTVIH U STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI: Pakao u centru Bagdada, ISIS preuzela odgovornost (FOTO) (VIDEO)

Za jučerašnji napad odgovornost je preuzela takozvana Islamska država, a kako danas saopštavaju irački zvaničnici ranjeno je više od 200 ljudi.

Podsećamo, bombaš samoubica razneo se u veoma prometnoj zoni u četvrti Karada, u kojoj žive šiiti i hrišćani, a eksplozija je izazvala veliki požar.

Druga eksplozija odjeknula je u naselju Šab na severu Bagdada. Obe eksplozije dogodile su se u trgovačkim oblastima, a u mnogim prodavnicama je izbio požar. AP navodi da je u drugom bombaškom napadu ubijeno pet i ranjeno 16 osoba.

U požaru koji je usledio izgorele su mnoge prodavnice. Odgovornost za napad preuzela je ISIS, a meta su bili hrišćani, kojih ima mnogo u četvrti u kojoj se desio napad.

(Telegraf.rs / Tanjug)