LEGIJA ĆE BITI PUŠTEN IZ SRPSKOG ALKATRAZA? Čeka se odluka nadležnih institucija!

Ukoliko Milorad Ulemek Legija pređe u neki drugi zatvor, imao bi mnogo bolje uslove, pa čak i pristup "ljubavnoj sobi" sa svojom suprugom

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija, koji je zbog atentata na Zorana Đinđića, zločine "zemunskog klana", ubistvo na Ibarskoj magistrali, likvidaciju Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina, očekuje odluku da li će ostati u strogom zatvorskom režimu u požarevčakom Alkatrazu, ili će biti premešten u sedmi paviljon Zabele ili Padinsku skelu.

PRVI INTERVJU MILORADA ULEMEKA LEGIJE IZ ZATVORA: Miloševićevo hapšenje je naplaćeno 5 MILIONA DOLARA!

Nadležne institucije među kojima je i Upravu zatvora i Viši sud u Beogradu, najkasnije do 11. jula treba da donesu ovu odluku, a prema saznanjima beogradskih medija, ove dve ustanove su već poslale izveštaje i mišljenja.

"UBICA ĐINĐIĆA JE TAJNO POBEGAO U LONDON": Nove šokantne tvrdnje iz intervjua sa LEGIJOM

- Revizija odluke koju donosi predsednik Višeg suda vrši se na svake dve godine. Ulemek, koji je bio prvi stanovnik "Alkatraza", uselje je 11. jula 2010. godine. Zbog okolnosti i pritiska javnosti, bez obzira na to što sa ovim osuđenikom do sada nije bilo nikakvih problema, on će najverovatnije ostati u ovom "zatvoru u zatvoru" - otkriva izvor beogradskih medija.

ĐINĐIĆEV UBICA NIJE ODLETEO U LONDON! Reakcija na intervju Legije

Odluka predsednika suda se kasnije šalje Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, koji postupa po njoj.

- Od prethodnog odlučivanja pre dve godine ništa se značajno nije promenilo. Sudski postupak za organizovanje oružane pobune JSO još uvek je u toku, a Legija kao ključni svedok u postpuku za ubistvo Slavka Ćuruvije do danas nije saslušan.

Na odluku suda, Legija i njegovi advokati imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

- Legija je već šest godina sam u ćeliji, kao i ostali osuđenici u ovom delu Zabele. Vreme uglavnom provodi tako što čita i piše - kaže sagovornik.

Inače, prelaskom iz Alkatraza u običan zatvor Ulemek bi bio u mnogo boljem položaju. U Alkatrazu ima jednu posetu mesečno i to kroz zaštitno staklo, dva telefonska razgovora s porodicom mesečno, a pošta i razgovori mu se nadziru.

U običnom zatvoru imao bi pravo na posete dva puta mesečno, jednom u dva meseca sa suprugom bi imao pravo da tri sata provede u "ljubavnoj sobi", i mogao bi da radi u radionici u ćeliji.

(Telegraf.rs)