RUSI UPOZORILI: Američko postavljanje raketnog sistema u Južnoj Koreji imaće NEPOPRAVLJIVE POSLEDICE!

Rusko ministarstvo je povodom najava SAD i Južne Koreje da će postaviti raketni sistem zbog severnokorejskih pretnji, istaklo da ove akcije "na najnegativniji način utiču na stratešku stabilnost"

Rusija je danas upozorila da će američko postavljanje naprednog raketnog sistema u Južnoj Koreji imati "nepopravljive posledice".

VAŠINGTON OBJAVIO RAT: Kim Džong Unu uveli sankcije, usledila burna reakcija!

- SAD, uz podršku njihovih partnera, nastavljaju da jačaju potencijal azijsko-pacifičkog odbrambenog sistema, koji podriva uspostavljenu stratešku ravnotežu u regionu i šire - saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je AFP.

Ove akcije "na najnegativniji način utiču na stratešku stabilnost", saopštilo je rusko ministarstvo povodom najava SAD i Južne Koreje da će postaviti raketni sistem zbog severnokorejskih pretnji.

Kina je prethodno saopštila da će američki sistem "ozbiljno naškoditi strateškim bezbednosnim interesima zemalja u regionu".

SAD su u četvrtak pozvale Severnu Koreju da se uzdrži od saopštenja i akcija koje podižu tenzije u regionu.

Amerika je tako odgovorila na upozorenje Severne Koreje da Pjongjang planira žestok odgovor nakon što je Vašington uveo sankcije protiv severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

(Telegraf.rs/ Tanjug)