MODERNI ROBOVI: Na Jadranu rade za 500 evra, sedam dana u nedelji, po 16 sati!

Kada je Hrvatska ušla u EU, svi stanovnici su imali veću ponudu koja se odnosila na tržište širom evropske zajednice. Međutim, osnovni razlog zbog kojeg Hrvati beže od rada na Jadranu jeste izrabljivanje

Hrvatska se trenutno suočava sa jednim velikim problemom, a to je visoka nezaposlenost i mladi koji sve češće odlaze da posao pronađu u granicama Evropske unije, a ne na Jadranu. Mesta za njih postoji, ali oni jednostavno hoće da rade u nekoj drugoj državi!

15 GODINA NISU IŠLI NA POSAO, a primali platu! Evo kako su uspeli u tome

Kada je Hrvatska ušla u EU, svi stanovnici su imali veću ponudu koja se odnosila na tržište širom evropske zajednice. Međutim, osnovni razlog zbog kojeg Hrvati beže od rada na Jadranu jeste izrabljivanje.

Oni rade sedam dana u nedelji, po 16 sati na dan, za platu od 540 evra.

Loši uslovi smetaju svim radnicima, međutim, o njima se ne govori mnogo jer ukoliko se pobune, obično dobiju otkaz. Ne postoji kontrola, nema sindikata, poslodavci ne poštuju zakon i iskorišćavaju sezonske radnike.

- Po pravilu, samo veliki imaju donekle adekvatan smeštaj, dok je ostalo ispod svakog nivoa. Većina sezonaca mora poslodavcu nadoknađivati za smeštaj i hranu - rekao je Eduard Andrić, predsednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)