KELN: Seksualni napadi iz novogodišnje noći bez kazne (FOTO)

U novogodišnjoj noći je zabeleženo oko 900 seksualnih krivičnih dela, ali je dosad izvršena istraga samo nad 120 počinilaca

Većina počinitelja seksualnih delikata koji su se desili u novogodišnjoj noći u Kelnu i drugim gradovima Nemačke, nikada neće biti privedeni pravdi, proizlazi iz izveštaja Nemačke savezne kancelarije za borbu protiv kriminala (BKA).

Ovo su MANIJACI koji su SEKSUALNO NAPADALI žene za Novu godinu (FOTO)

- Mi moramo da pođemo od toga da mnoga od ovih kaznenih dela nikada neće biti kažnjena - rekao je predsednik BKA Holger Minh zajedničkom istraživačkom timu dnevnika "Zidojče cajtung" i javnih servisa NDR i WDR, a prenela Hina.

Hrvatska agencija navodi da prema izveštaju BKA, koji je delimično pružen na uvid novinarima ovih medija, u novogodišnjoj noći je zabeleženo oko 900 seksualnih krivičnih dela, ali je dosad izvršena istraga samo nad 120 počinilaca.

HAOS U NEMAČKOJ: Zabranili muškarcima migrantima ulaz na bazen jer SPOPADAJU ŽENE

Prema procenama BKA, u seksualnim napadima na žene u novogodišnjoj noći učestovalo je više od 2.000 počinilaca, poreklom uglavnim iz severnoafričkih zemalja poput Tunisa, Maroka i Alžira.

Dosad su osuđena samo četvoro počinilaca i to uslovno. Najveće prepreka pri rasvetljavanju ovih dela je nemogućnost sigurnog prepoznavanja počinilaca od strane žrtava. Mnoge žene ne mogu sa sigurnošću da utvrde ko je počinilac jer se radilo o većim grupama muškaraca.

POSLE MASOVNOG SEKSUALNOG NAPASTVOVANJA: Uhapšena prva osoba zbog napada u Kelnu

Hina navodi da se kod počinilaca uglavnom radi o osobama koje su poslednjih nekoliko godine došle u Nemačku kako bi tu podnele zahtev za azil. Ali, među njima skoro da i nema građana Sirije koji su stigli sa glavnim izbegličkim talasom u drugoj polovini 2015.

Kao reakciju na događaje u novogodišnjoj noći, Nemačka je nedavno pooštrila i zakon o seksualnom nasilju, tako da je ubuduće kažnjivo i seksualno napastovanje počinjeno u grupama, a kazna će se odnositi na pripadnike cele grupe iz koje je počinjeno krivično delo.

Pogledajte vesti koje su obeležile nedelju za nama.

(Telegraf.rs/Tanjug)