VIKAO JE "ALAHU AKBAR" DOK JE 2 KILOMETRA GAZIO LJUDE: Ubijeni terorista iz Nice je TUNIŠANIN (31) (VIDEO)

U kamionu je pronađena i lična karta teroriste, i zasad je potvrđeno da je reč o državljaninu Francuske tuniskog porekla. Kamion je, kako javljaju mediji, bio napunjen oružjem i granatama

Francuz poreklom iz Tunisa (31) je terorista koji je sinoć ubio više od 80, a povredio više od 100 ljudi, kada je više od 2 kilometra gazio ljude po jednoj od glavnih ulica Nice, tokom proslave Dana Bastilje. 

Njegovi tačni motivi još nisu poznati, ali spekuliše se da je povezan sa ISIS, i da iza napada stoji muslimanski radikalizam. Mediji prenose da je napadač bio poznat policiji zbog počinjenih krivičnih dela, ali nije bio dovođen u vezu sa terorizmom.

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U FRANCUSKOJ: Nema podataka da li među mrtvima IMA SRBA! (FOTO) (VIDEO)

Kamion težak 19 tona je provalio blokadu koja je bila postavljena na ulici Promenad d Angle oko 10.30 sinoć, i počeo da gazi ljude koji su se okupili da gledaju vatromet upriličen povodom nacionalnog praznika Francuske. Uspeo je da pređe 2 kilometra i ubije ili teško povredi više od 100 ljudi (14 se bori za život) pre nego što su ga policajci ubili. Prema izjavama svedoka, on je vikao "Alahu akbar" dok je gazio ljude.

Fejsbuk posle napada u Nici aktivirao opciju "Safety Check": JAVITE PRIJATELJIMA DA STE DOBRO!

U kamionu je pronađena i lična karta teroriste, i zasad je potvrđeno da je reč o državljaninu Francuske tuniskog porekla. Kamion je, kako javljaju mediji, bio napunjen oružjem i granatama.

U KAMIONU SMRTI U NICI pronađeni eksploziv i oružje, napad bio dobro isplaniran

Policija je sa napadačem razmenila vatru, i tada je on ubijen. 

Francuski predsednik Fransoa Oland se obratio javnosti posle napada, opisavši napad kao "monstruoznost", i dodavši da će širom Francuske biti raspoređena vojska. Takođe, rekao je da će vanredno stanje u Francuskoj biti produženo za tri meseca. On je najavio i da će Francuska pojačati udare na ISIS u Iraku i Siriji. Stepen uzbune u Francuskoj je povišen na najveći.

(Telegraf.rs)