DRAMA SRPSKOG FRANCUZA: Svaki put kada moja supruga otputuje u Francusku, dogodi se teroristički napad

- Prošli put kada je bila sa našom ćerkom Milenom, dogodio se napad u Parizu, a sada je to bila Nica - rekao je Arno Gujon za Telegraf

Arno Gujon (30), francuski humanitarac koji pomaže Srbima sa Kosova i Metohije, za Telegraf je rekao da je teroristički napad u Nici najstrašnija slika dubokih društvenih podela u Francuskoj.

JUTRO POSLE KRVAVOG MASAKRA: Evo kako izgledaju ulice Nice (FOTO) (VIDEO)

- U Tivtu, gde sam već petu godinu zaredom odveo grupu mališana na more saznao sam za teroristički napad u Nici . Ovaj teroristički čin je veliki šok za Francusku i francuski narod, svi su zaprepašćeni - počinje priču Gujon, pa dodaje:

ALBANCI ME PLJUJU, ALI NEKA: Ispovest Francuza koji je postao Srbin

- Napadi se ponavljaju iz meseca u mesec, naravno nisu svi toliko tragični kao ovaj od juče, ali su učestali. Oni nisu postali svakodnevnica, ali je stalna pojava i deo je života Francuza koji ne vide svetlost na kraju tunela i ne znaju da li ona postoji.

(UŽIVO) MASAKR U NICI: 50 ljudi na ivici smrti, haos se nastavlja (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima Gujona, niko u Francuskoj ne vidi rešenje koje bi moglo da zaustavi za ove terorističke napade i da li ono uopšte postoji.

FRANCUSKA JE NA METI TERORISTA: Ova zemlja je od 2012. godine zavijena u crno

- Treba da budemo spremni za teške godine koje nam predstoje i moramo da se spremimo kako bismo znali da živimo s njima, iako ne treba da se naviknemo na taj teror, ali je on nažalost postao deo života svakog Francuza.

Ovo je KRVNIK koji je izvršio masakr u Nici i ostavio svet u ŠOKU? (FOTO) (VIDEO)

Interesantno je da su skoro svi napadači bili državljani Francuske koji su živeli u ovoj državi. Kako kaže ovaj Francuz, oni dobro poznaju zemlju i narod, znaju kako Francuzi razmišljaju, gde se kreću i okupljaju i šta treba uraditi kako bi ih terorisali.

HEROJ IZ NICE ZAVRŠIO POD TOČKOVIMA KAMIONA-UBICE: Ovo je najpotresnija priča masakra u Francuskoj (VIDEO)

- Teško je odgovoriti na pitanje zašto se ovo dešava baš Francuskoj, ali je to slika francuskog društva u kom ima dubokih podela, a ovaj terorizam je nažalost njegov najstravičniji odraz - smatra Arno.

Inače, njegova supruga Ivana trenutno se nalazi u blizini Grenobla, a ono što je zastrašujuće je što se svaki put kada ona poseti Francusku dogodi teroristički napad sa velikim brojem žrtava.

- Prošli put kada je bila sa našom ćerkom Milenom dogodio se napad u Parizu, a sada je to bila Nica. Sada svaki put kada putuje razmišlja da li je to mesto potencijalno opasno i da li je savršena meta za napad. Svaki Francuz razmišlja da li postoji mogućnost da se negde nešto dogodi, niko nije toliko miran kao nekada. Sve se promenilo od početka terorističkih napada i sada narod živi svestan da je rizik prisutan na svakom javnom mestu - priča za Telegraf Gujon i dodaje:

- Francuzi se ne osećaju ugroženim, ali znaju da su pojedina mesta nebezbedna i mnogo su više oprezniji na koncertima i okupljanjima, a svoju obazrivost će posle sinoćnjeg napada još povećati - zaključuje Arno Gujon.

(M. B.)