Na AUTOPUTU se prevrnuo BROD! Na putu KA MORU kilometarske kolone! (FOTO)

Loše vesti za sve one su se baš danas zaputili na letovanje

Većina turista koji su se zaputili na letovanje na "plavi Jadran" , ili se sa njega vraćaju, danas baš neće imati srećno i lagodno putovanje. Zbog broda koji se prevrnuo na autoputu A1 ka Splitu, saobraćaj je u potpunom zastoju.

NI ROZGA, NI SEVERINA: Za nju kažu da je najveća SEKS-BOMBA u Hrvatskoj, a tek da vidite njen vreli spot... (VIDEO)

U pitanju je tačka između čvorova Sveti Rok i Maslenica, na 235. kilometru (vijadukt Baričevići), pa se u smeru Splita vozi se suženim kolovozom, otežano, uz ograničenje brzine od 40km/h i u koloni od oko 1 km, prenosi portal Index.

Saobraćaj kroz tunel Sveti Rok u smeru Splita se propušta. Zbog pojačanog izlaza vozila, na čvoru Sveti Rok u smeru Splita kolona je oko 2-3 km. Moguć je i obilazak državnim putevima DC50 i DC54 od čvora Sveti Rok preko Gračaca i Zatona obrovačkog do čvora Maslenica, te od čvora Gornja Ploča državnom cestom DC522 prema Udbini i dalje prema Gračacu.

Takođe, zbog saobraćajne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3), pre motela Plitvice (15. km +500), između čvorova Jankomir i Lučko, u smeru istoka vozi se usporeno, u kraćoj koloni.

Pojačan je saobraćaj na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smera, na autoputu A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smeru istoka, duž Jadranske magistrale (naročito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na deonici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smeru Rijeke, na autoputu A7 kod čvora Matulji i na putevima u Istri.

Na GP Kaštel i Plovanija kolona koja se delom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km. Na naplati Lučko, na izlazu sa autoputa A1 u smeru Zagreba kolona je oko 2,5 km. Pojačan je saobraćaj i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja. Na naplati Demerje nema čekanja.

Pojačan je saobraćaj i na autoputu A2 Zagreb-Macelj u oba smera i Goričan-Zagreb u smeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u oba smera, A6 Rijeka-Zagreb u smeru Rijeke, na autoputu A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smeru Opatije / Istre te na dionici prema ostrvu Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu, ostrvu Krku, na Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa prema ostrvima.

Na naplati Lučko moguća su čekanja na ulazu prema Karlovcu. Vozačima se savetuje da održavaju bezbednosni razmak između vozila, naročito tokom vožnje u koloni. Kolnici su mestimično mokri i klizavi u centralnoj Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)