ISIS HOĆE DA SRBIJA BUDE DEO KALIFATA: Prete nam teroristički napadi, ugledni stručnjak upozorio na NAJKRITIČNIJA MESTA!

- Možda niste znali, ali Beograd, Novi Sad i Subotica polako postaju centri džihadista. Ako to što pre ne sprečimo, imaćemo ogroman bezbednosni problem u Srbiji - poručio je ugledni međunarodni stručnjak za bezbednost Darko Trifunović

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević, upozorio je da teroristi na Balkanu imaju preko 100 centara i da u svakoj zemlji postoji svakodnevna opasnost od terorističkih napada.

POČINJE PANIKA: Putin strahuje da su ova mesta sledeća meta terorista!

- Samo u Bosni i Hercegovini ima 64 kampa za obuku teroristista i čak 100.000 potencijalnih džihadista. Takvih kampova i terorističkih centara ima u svakoj zemlji Balkana. Osim Bosne, najviše ih ima na Kosovu i u Makedoniji - rekao je on za Informer, pa dodao:

U AVGUSTU I SEPTEMBRU 1,5 MILION IZBEGLICA STIŽE NA BALKAN: Stručnjaci upozoravaju da su među njima i teroristi!

- Međutim, ni Srbija nije pošteđena, pošto postoji izuzetno jako uporište terorista i džihadista u Sjenici, Novom Pazaru, Preševu, Bujanovcu i Medveđi. U ovim kampovima se teroristi svakodnevno treniraju za napade i ubistva. Samo je pitanje vremena kada će stići naredba da se na Balkanu učini neki teroristički akt poput onih u Parizu, Briselu i Nici.

RAT RELIGIJA: Sarkozi zahteva nemilosrdan odgovor Islamskoj državi, narod u strahu od sukoba

Galijašević je posebno upozorio na povratnike sa ratišta u Siriji.

TERORISTI SU LUDI, EVROPA NIJE SVESNA U KAKVOM JE PROBLEMU: Migranti iz Beograda upozoravaju na veliku opasnost! (VIDEO)

- Istina je da se vratilo 600 boraca Islamske države, iako bezbednosne službe balkanskih zemalja taj broj sakrivaju i smanjuju.

Osim već poznatih centara u Raškoj oblasti i Preševskoj dolini, u Srbiji je sve više džihadista u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, rekao je za ovaj list ugledni međunarodni stručnjak za bezbednost Darko Trifunović.

- Srbija je na meti Islamske države, koja odavno planira da naša zemlja i ostatak Balkana budu deo kalifata. Zbog toga stalno vreba opasnost od terorističkih akcija. I to se ne radi samo o ljudima koji se vraćaju sa ratišta, već i o sve većem broju onih koji se vrbuju u Srbiji - kazao je on, pa nastavio:

 

- Možda niste znali, ali Beograd, Novi Sad i Subotica polako postaju centri džihadista. Ako to što pre ne sprečimo, imaćemo ogroman bezbednosni problem u Srbiji!

S druge strane, ministar policije Nebojša Stefanović tvrdi da bezbednosne strukture u Srbiji čine sve da zaštite građane od potencijalnih terorističkih napada.

- Srbija već gotovo dve godine intenzivno sprovodi mere koje za cilj imaju zaštitu građana naše zemlje od potencijalnih terorističkih napada. Pažljivo motrimo na sva lica za koja sumnjamo da imaju bilo kakvu vezu sa terorizmom i situacija u Srbiji je veoma stabilna - poručio je on.

(Telegraf.rs)